avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Ce perioada trebuie sa treaca de la inregistrea cereri pana la citirea partilor?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mari44 , utilizator 13:16, 22 Octombrie 2014
depinde de instanta, dupa procedura administrativa cca 2 lun i...in Bucuresti de la 2 luni la 9-10 luni ( depinde de instanta de sector)
buna ziua!........pot depune cererea de partaj la prima infatisare a divortului? cum trebuie sa procedez ?si cat m-ar costa partajul? va multumesc anticipat! ......o zii buna!
va multumesc ..... o zii placuta!
~ Conținut șters la cerere ~
Intervenţie moderator


Am rugămintea să nu deschideți același subiect de mai multe ori (pct. 3.3 din regulamentul Forumului). Dacă mai aveți întrebări sau dacă situația din întrebarea inițială este în continuare nerezolvată, continuaţi discuţiile începute. Am șters discuția care o continua pe aceasta și am postat mesajele mai jos. Mulţumesc!


Gabriela Pintea


Mari44 a scris:
buna ziua ! am depus cererea de divort pe data de 10.09.2014 la judecatoria Tg-Jiu si nu am fost citata pana la aceasta data .As dori sa stiu cand voi fii citata cat v-a mai dura .Va multumesc anticipat....o zii buna!



avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Intrebati la Tg Jiu.

Nimeni altcineva nu poate sti...



av_silvia_margineanu a scris:
Art. 201 NCPC

Fixarea primului termen de judecată

(1) Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluţie, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligaţia de a depune întâmpinare, sub sancţiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 165.
(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.
(3) În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
(4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
(5) În procesele urgente, termenele prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecător în funcţie de circumstanţele cauzei.
(6) În cazul în care pârâtul domiciliază în străinătate, judecătorul va fixa un termen mai îndelungat, rezonabil, în raport cu împrejurările cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispoziţiilor art. 156.

Alte discuții în legătură

Consecinte accident cocioaba.mihaita16@yahoo.com cocioaba.mihaita16@yahoo.com Bună seara. Pe am și eu o întrebare la dumnevoastră. Pe 10 martie am lovit ușor o doamnă pe trecerea de pietoni. Mam înțeles cu doamna și nu are nici ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces irinel01_23 irinel01_23 Buna ziua.Daca doresc sa fac cerere pentru stramutarea unui proces ce are ca obiect un conflict de munca si acesta se afla pe rolul curtii de apel,unde fac ... (vezi toată discuția)
Parte civila in accident de circulatie mariliv mariliv In cazul accidentului de circulatie victima are posibilitatea de a solicita\"daune morale\".Acestea sant suportate de faptuitor sau unitatea care a intocmit ... (vezi toată discuția)