avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parte civila in accident de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parte civila in accident de circulatie

In cazul accidentului de circulatie victima are posibilitatea de a solicita"daune morale".Acestea sant suportate de faptuitor sau unitatea care a intocmit polita RCA. In ultimul caz unitatea este chemata in judecata in calitate de parte civilmnte responsabila?Cine cere introduerea ei in cauza faptuitorul sau partea vatamata?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:28, 19 Decembrie 2009
Conform art.16 al.1 c.pr.pen"introducerea in procesul penal a partii responsabile civilmente(calitatea procesuala a asiguratorului n.n)poate avea loc la cerere sau din oficiu,fie in cursul urmaririi penale,fie in fata instantei de judecata pana la citirea actului de acuzare"
Deci,in cazul dvs,o poate face procurorul sau o puteti face dvs.pesonal sau prin avocat,in timpul urmaririi penale.
De asemeni aceasta se poate face din oficiu de instanta,sau de dvs.personal ori prin avocat,la cereri prealabile,inainte de a se da citire actului de acuzare(rechizitoriului),la primul termen cu procedura legal indeplinita.
Interventie moderator

Va rog sa nu mai deschideti topicuri noi in legatura cu aceeasi problema, contravine pct. 3.3 din Regulamentul de postare. De asemenea, va rog sa continuati sa puneti intrebari in cadrul topicului deschis in 15.12.2009, acest topic va fi inchis.
Va multumesc, o zi placuta va doresc! :)

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen constituire parte civila marianaragalie marianaragalie Va rog sa ma ajutati cu art din CPP in care se precizeaza termenul in care intru-un dosar penal o persoana se poate constitui parte civila. Multumesc (vezi toată discuția)
Cum se cheama in solidar in fata instantei institutia la care sunt angajata? irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Impreuna cu alte 3 persoane avem calitatea de faptuitor intr- un proces penal pentru abuz in serviciu,acum fiind in faza de plângere împotriva ... (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un proces penal lotica lotica Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti ce inseamna sa te constitui parte civila intr-un proces penal.Care este baza legala? (vezi toată discuția)