Bună ziua am și eu o întrebare .Am lovit un pieton pe trecere de pietoni. El nu are nici un fel de pretenții materiale. La ce mă pot aștepta după clasarea dosarului penal care mia fost întocmit având în vedere ca eu sunt începător? Mulțumesc anticipat
Suspendarea permisului pentru 90 zile.
Articolul 103-oug195
(1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere se dispune:
c) pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus clasarea, renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, daca pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanta de urgenta prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.
(1^1) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c) , suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de catre seful politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta.
Mulțumesc mult
~ final discuție ~