avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare imobil

Din punct de vedere legal, in urma unui act de vanzare-cumparare, exista vreun termen care trebuie acordat fostilor proprietari pt a-si lua lucrurile?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:22, 30 Septembrie 2014
trebuia prevazut in contract.
Nu este specificat, de obicei , se foloseste limita de 30 de zile de la incasarea banilor. Se poate propune si alt termen, in functie de cum se inteleg partile . Insa , trebuie prevazut in contract.
daca nu ati prevazut in contract, nu exista niciun termen.
In contract, de regula, se precizeaza ca se preda bunul, pentru facilitati biorocratice bancare sau ;la carte funciara. Asa incat, trebuie sa il fi primit daca asta e situatia in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare-cumpărare nerespectat de vânzători. când trebuie să ne predea imobilul? ddesmadd ddesmadd Am cumparat o casa luna trecuta. Ne-am inteles cu proprietari ca o sa lase o parte din mobila si alte lucruri prin casa (am platit un pret foarte mare bazat pe ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat la licitatie ContSters337365 ContSters337365 Buna seara ! As avea si eu cateva nelamuriri: Am de gand in urmatoarele zile sa cumpar un apartament de la cineva cunoscut pe un site de anunturi online ... (vezi toată discuția)
Antecontract achizitie imobil Cmihai7 Cmihai7 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament. In cazul de fata proprietarul este o banca - acestia l-au dobandit prin dare in plata. Vanzatorul (banca) ... (vezi toată discuția)