avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisol - lucrari de efectuat - cheltuieli impartite?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisol - lucrari de efectuat - cheltuieli impartite?

Buna ziua
am o problema cu o garsoniera aflata la demisolul unui bloc vechi, din centrul capitalei, care are bulina. Am avut un chirias cativa ani, dar in Octombrie 2012 s-a intamplat o inundatie, in sensul ca wc-ul a refulat in baia noastra si a umplut baia precum si holul, stricand aproape tot parchetul datorita mirosului si a resturilor care au ramas infiltrate.
Am lasat garsoniera goala, cu apa taiata cam 1 an de zile si gura wc-ului cimentata. Cand am avut bani, am refacut tot parchetul si am re bransat WC-ul la instalatia blocului. Rezultatul a fost ca iar s-a deversat tot continutul in baia noastra. Aceeasi problema au avut-o si vecinii. Se pare ca numai cei de la demisol au aceasta problema.
Am vorbit cu instalatorul blocului, a fost de acord sa vina sa ne ajute sa ne dam seama cum sa bransam instalatia de wc, dar dupa ce a vazut ca s-a evacuat la noi in garsoniera s-a declarat neputincios.
Se pare ca problema e ca toata canalizarea se infunda undeva mai jos si se deverseaza resturile la mine in garsoniera.
Nu stiu ce sa mai fac, administratorul nu vrea sa ma ajute, considera ca e problema mea. Totusi, nu e corect sa suport toate chelutileile, practic trebuie sa pun cruce la acea garsoniera pentru ca baia e nefunctionabila si mai si devereseaza.
As fi vrut planurile de la instalatie, dar nu stiu de unde sa le cer. O solutie ar fi sa chem o vidanja cu aparat video, bagata pe teava, sa vada unde este dopul. Dar costa prea mult pt o singura persoana
Cum pot sa fac sa implic blocul in problema asta, care nu e a mea, vine din exterior si am nevoie de implicarea lor, caci nu pot singura sa o rezolv?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
AdrianaBa, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:16, 8 Octombrie 2014
Daca la nivelul condominiului este constituita asociatie de proprietari,reprezentantul legal al acesteia este presedintele
Din expunerea dv rezulta ca defectiunea este la instalatia comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa se implice in evidentierea defectiunii si remedierea acesteia
Costurile reparatiei trebuiesc repartizate tuturor proprietarilor care se deservesc de respectiva instalatie
Multumesc de raspuns.
Exista asociatie de locatari (e la fel cu cea de proprietari?). Exista si un presedinte, cel care incaseaza intretinerea. I-am spus de problema si refuza sa dea un raspuns clar, ma ajuta sau nu. Cred ca se eschiveaza.
Cum fac solicitarea oficiala? Exista un formular pe net? Trebuie sa il depun undeva? Sa iau nr de inregistrare?
Si daca nu primesc raspuns, care e next step?
Chemati un instalator profesionist care sa va faca o scurgere de la baie si bucatarie (eventual) separata si sa va astupe vechiul bransament in coloana de evacuare comuna, un profesionist care sa se priceapa sa faca aceasta lucrare.
Am avut 2instalatori care s-au declarat neputinciosi. Inclusiv instalatorul blocului.
Am nevoie de cooperarea presedintelui, de ajutor de la ceilalti locatari.
Pot sa ii fortez cumva sa ma ajute?
Exista diferente semnificative intre asociatiile de locatari si cele de proprietari fiecare dintre acestea fiind guvernate de legi distincte
Avand in vedere ca la nivelul blocului intampinati refuz/reticenta,sesizati oficial serviciul specializat din primarie

Alte discuții în legătură

Refulare canalizare coloana bloc. solutii PopClaudiaStela PopClaudiaStela Buna seara. V-as ruga sa-mi sugerati idei de rezolvare a problemei mele si va multumesc anticipat celor care ma veti ajuta. Locuiesc intr-un apartament de doua ... (vezi toată discuția)
Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile pentru refularea canalizarii ieia ieia Va supun atentiei urmatoarea problema: Suntem un bloc cu 10 apartamente, amplasate fata in fata pe casa scarilor (cate 5 - 5). La apartamentul de la parter, ... (vezi toată discuția)