avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord acces coloana de gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord acces coloana de gaze

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul initial fiind la ultimul etaj.
Pe scara exista deja 10 centrale, a mea este a 11a. Am obtinut acordul de la 9 vecini, mai putin de la investitorul initial, care pretinde o suma ridicol de mare pentru a mi-l da. Eu am fost de acord sa-i platesc cota parte din investitia initiala cu conditia sa-mi arate niste documente din care sa reiasa care afost suma.
Nu ne-am inteles, eu am depus dosarul cu semnaturile pe care le aveam si am atasat o declaratie notariala pe proprie raspundere prin care ma angajez sa il despagubesc pe vecinul respectiv in momentul in care imi arata documentele.
Din pacate, distrigaz nu mi-a dat acordul de acces. Acum nu stiu ce sa fac.
O intrebare ar fi: pot sa-i fac plangere la politie pentru specula? Exista vreo portita pe care o pot folosi pentru a obtine acordul? Problema este ca lucrarea a fost facuta, centrala montata iar acum nu pot sa-i dau drumul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: goggy , utilizator 14:34, 6 Octombrie 2014
Si nu ar trebui sa fie problema lui faptul ca a socotit gresit cu ceilalti 10? Adica, de ce trebuie sa recupereze pierderile pe spatele meu?
Faptul ca platesti pe o lucrare sa zicem 1000 iar apoi, profitand de faptul ca ceilalti locatari nu se pot bransa fara acordul tau, ceri cate 900 de la fiecare in parte, nu se poate numi specula?
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
goggy, utilizator
Operatorul de distributie este obligat sa va racordeze la retea pentru ca bransamentul este proprietatea operatorului, iar nu a solicitantului initial care a suportat investitia.
Eu am facut greseala sa fiu primul intr-un bloc. Si apoi fiecare a vrut totul pe gratis. Cel de la parter - pai la mine vin doar 3m, cel de la 1 - la mine sunt 10 m. Toti vroiau calcul proportional cu coloana pana la ei. Certuri fara rost si in final nu am recuperat mai nimic pentru ca mi-a fost scarba. Stiti foarte bine cat costa instalatia si cate aprobari si drumuri trebuie pentru ca tocmai o faceti. Deci ganditi-va la o despagubire justa si fiti amabil.
Apartamentul despre care vorbesc este un apartament pe care il inchiriez. Acasa, la fel ca Dvs, eu am fost prima care a tras coloana de gaze deci stiu perfect ce costuri implica.
Numai ca eu, de fiecare data cand cineva mi-a cerut acordul, am facut calculul corect, impartind costul la numarul de centrale, astfel incat toti am participat cu aceeasi suma, nu am incercat sa jecmanesc pe nimeni.
Asa ca, din punctul meu de vedere, o despagubire justa, este sa platesc a 11a parte din investitie, pentru ca am a 11a centrala.
Aveti posibilitatea sa modificati proiectul de bransare la reteaua de gaz metan si sa faceti intepare directa, cu regulator de gaze si contor, la magistrala proprietate a firmei de distributie gaze. Va trebui, sa obtineti un nou aviz, pentru proiect de la firma de gaze.
In functie de situatia practica din teren (proiect de urbanism, distanta pana la magistrala, spatiu necesar pentru racord si bucla de reglare presiune, etc.), veti obtine sau nu, avizul de racordare de la firma de gaze.
Este ceva neclar - cum ati obtinut avizul pe proiectul instalatiei de gaz metan, de la firma de gaze, daca nu era reglementat prin proiect modul de racordare, in speta nu exista avizul proprietarului conductei existente, pentru racordare la aceasta. Avizul proprietarului il puteati obtine numai dupa ce plateati cota parte.

Alte discuții în legătură

Racordare gaze Iuli34 Iuli34 Bună ziua, locuiesc la curte, pe un drum de servitute, fiind ultima locuință construita, ca și poziție. Locuinta a fost racordata la rețeaua de gaze ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata am realizat o extindere a conductei de gaze pe ... cataliniorga75 cataliniorga75 Buna dimineata Am realizat o extindere a conductei de gaze pe un drum de servitute unde sunt mai multi proprietari in 2020 Investitia a fost achitata in ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze separata acum 2 ani de zile m-am ... tablamiha tablamiha Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala ... (vezi toată discuția)