avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit profit ct 722
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit profit ct 722

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am productie de imobilizari corporale 231=722 20000 lei. NU stiu exact cum se calculeaza impozitul pe profit in acest caz. Tin cont de suma de pe 722 sau nu?
Ex total venituri: 100.000 lei (inclusiv 20.000 ct 722), ch 65000 lei. Presupunand ca nu am ch nedeductibile cat ar fi impozitul?
5600 lei sau 2400 lei?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:10, 30 Septembrie 2014
Potrivit Ordin 3055/2009:

Contul 722 "Venituri din producţia de imobilizări corporale"
Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa veniturilor din producţia de imobilizări corporale.
În creditul contului 722 "Venituri din producţia de imobilizări corporale" se înregistrează:
- costul de producţie al amenajărilor de terenuri, realizate pe cont propriu (211, 231);
- costul de producţie al celorlalte imobilizări corporale, realizate pe cont propriu, precum şi al investiţiilor efectuate la cele existente (231).

Deci da tineti cont de el.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont 722 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)
Constructie noua simona12 simona12 firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si ... (vezi toată discuția)
Ce intra in categoria amenajare teren sacko sacko Buna, S-au efectuat urmatoarele lucrari de amenajare teren pentru parcare TIR-uri, respectiv: 1) imprejmuire platforma 2) betonare platforma + realizare ... (vezi toată discuția)