Am urmatoarea problema: am productie de imobilizari corporale 231=722 20000 lei. NU stiu exact cum se calculeaza impozitul pe profit in acest caz. Tin cont de suma de pe 722 sau nu?
Ex total venituri: 100.000 lei (inclusiv 20.000 ct 722), ch 65000 lei. Presupunand ca nu am ch nedeductibile cat ar fi impozitul?
5600 lei sau 2400 lei?
Potrivit Ordin 3055/2009:
Contul 722 "Venituri din producţia de imobilizări corporale"
Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa veniturilor din producţia de imobilizări corporale.
În creditul contului 722 "Venituri din producţia de imobilizări corporale" se înregistrează:
- costul de producţie al amenajărilor de terenuri, realizate pe cont propriu (211, 231);
- costul de producţie al celorlalte imobilizări corporale, realizate pe cont propriu, precum şi al investiţiilor efectuate la cele existente (231).
Cont 722
natty1954natty1954
buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)
Constructie noua
simona12
firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.