avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce intra in categoria amenajare teren
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce intra in categoria amenajare teren

Buna,

S-au efectuat urmatoarele lucrari de amenajare teren pentru parcare TIR-uri, respectiv:
1) imprejmuire platforma
2) betonare platforma + realizare rampa beton
3) impietrire teren
4) montat poarta sina
5) racordare la reteaua de energie electrica
6) racord bransament apa
Lucrarile s-au efectuat pe baza de contarct incheiate cu diversi furnizori.

Intrebarea mea este:
a) pct.4, 5 și 6 intra in categoria de amanajare terenuri si se trece pe contul 231 Imobilizari corporale in curs sau se poate trece direct pe cheltuiala?
b) pct.1+2+3 le-am trecut pe cont 231, este corect asa?
Valoarea contractelor cuprinde atat materialele cat si manopera, trecute in cont 231, este corect?
c) dupa receptia finala a lucrarilor se va trece valoarea din contul 231 in contul 2112 si se va amortiza 10 ani?
c) astfel se va mari valoarea terenului si ce inregistrari contabile trebuie sa fac ca sa fie totul in regula si legal? si la ce data?
Astept raspunsul Dvs.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:02, 22 Septembrie 2010
Contul 211 "Terenuri și amenajări de terenuri"
Cu ajutorul acestui cont se ține evidența terenurilor și a amenajărilor de terenuri
(racordarea lor la sistemul de alimentare cu energie, împrejmuirile, lucrările de
acces etc
.).
Contul 211 "Terenuri și amenajări de terenuri" este un cont de activ.
În debitul contului 211 "Terenuri și amenajări de terenuri" se înregistrează:...

din omef 3055, functiunea contului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in contab. rata lunara sacko sacko Buna In ce cont se inregistreaza valoarea unei facturi ce reprezinta rata 1/2/3.....aferent contract nr. 1 din august 2010. Mentionez ca este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Amenajari de teren_entitate fara scop patrimonial ralucarc ralucarc La o biserica, s-au facut lucrari de racordare la canalizare la sfarsitul anului 2017. Fiindca au fost multe sapaturi, s-a luat hotararea si de reamenjare a ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit profit ct 722 animis animis Buna ziua, Am urmatoarea problema: am productie de imobilizari corporale 231=722 20000 lei. NU stiu exact cum se calculeaza impozitul pe profit in acest ... (vezi toată discuția)