Buna ziua, incerc sa expun cat mai pe scurt problema mea.
In 2009, imi doream f mult sa fac un curs de cofetar, am gasit o scoala care mi-a luat ochii prin ;;calificari recunoscute UE''.Nu aveam un plan concret de a pleca din tara, inca mai eram in liceu, insa am zis de ce nu?
Zis si facut, m-am inscris, inainte am intrebat de f multe ori doamna respectiva: sigur sigur nu intampin probleme in alte tari cu aceasta diploma de cofetar?
Raspuns: sigur, e f simplu, o traduce-ti si apoi o trimite-ti la recunoastere, o recunoaste imediat.Nu sunt probleme.Au trecut anii, am ajuns in Germania, am trimis diploma la recunoscut.Nu am fost f surprinsa...insa totusi, nu e recunoscuta, trebuie sa urmez 3 ani de scoala aici,daca vreau sa lucrez in domeniu.
Asadar intrebarea mea, cu acest raspuns oficial de aici, pot da firma din Ro in judecata? nu e inselaciune? Pot castiga un proces cu aceasta scoala sau sunt aceste scoli de meserii f acoperite legal sa faca treaba asta?
Suntem tineret cu initiativa, si aripile sunt taiate imediat de bariere birocratice si de firme/scoli care nu urmaresc decat un singur lucru, banul :(.Trist!
Buna ziua. Avind in vedere faptul ca un astfel de proces trebuie deschis in România, este greu sa răspundem la întrebarea Dvs. Mai mult decât atât, ptr a va da o opinie juridică, ar trebui studiate anumite înscrisuri care le aveți, luate referințele despre instituția in cadrul căreia ati absolvit aceste cursuri,