avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in cipru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in cipru

lucrez in cipru de 4 ani dar numai pe sezon..din mai pana la sfarsit de octombrie..asi dori sa stiu daca am drept la somaj daca nu locuiesc in cipru si vin in romania..ce acte imi trebuie..anul trecut am dus un formular si au zis ca il trimit in romania si o sa iau somaj in tara,dar nu am primit nimic..oare mai are rost sa mai fac unul?nu am primit nici bani de concediu pentru ca au zis ca eu stau in hotel si am casa si masa..colegi ciprioti au primit..cand am zis ca ma duc la fortele de munca sa intreb m-au chemat in birou si au zis ca pot sa plec acasa..acum au zis ca pot sa lucrez pana la sfarsit si o sa primesc bani de vacanta dar numai pe anul asta..ce trebuie sa fac sa imi recuperez toate drepturile care nu le-am primit de 4 ani?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 1 Octombrie 2014
Cetățenii români ale căror drepturi au fost încălcate de către angajatori au posibilitatea de a sesiza autoritățile cipriote centrale sau locale pentru a fi demarată o anchetă.
Plângerile se depun la departamentele districtuale pentru relațiile de muncă unde cetățenii români vor redacta o reclamație în scris, însoțită de xerocopii ale actului de identitate sau pașaportului, valabile, contractului de muncă, fluturași de salariu etc.

Vedeti
[ link extern ]

Ministerul Muncii şi Asigurărilor Sociale din Cipru - Departamentul pentru Relaţii de Muncă
Website: www.mlsi.gov.cy/dlr
E-mail: info@dlr.mlsi.gov.cy
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante salariale un cipru ( ue ) TutunaruAndrei TutunaruAndrei Buna ziua, as avea nevoie de un sfat. Cum ar putea un muncitor in constructii in Cipru sa isi recupereze pe cale legala restantele salariale? Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de munca capacitate capacitate Buna ziua, Am nevoie de un raspuns, o lamurire , un sfat ... foarte urgent!!Daca in urma reclamatiei unui coleg , privind asa zisa molestare fizica , cei de ... (vezi toată discuția)
Cotizanti la case de pensii si asigurari sociale in strainatate perianumarieta perianumarieta Buna ziua,cum as putea sa aflu daca compania pt care a lucrat fiul meu a platit cotizatia pt pensie in Cipru ?puteti sa mi dati o adresa unde sa trm e mail sau ... (vezi toată discuția)