avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Tranzactii europene
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Tranzactii europene

Daca un srl romanesc doreste sa faca tranzactii de bunuri cu o firma europeana are nevoie de acte (de orice tip) ca sa poata face acest lucru?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ANAELENAD , utilizator 17:39, 30 Septembrie 2014
SRL-ul are nevoie de un contract bilingv, din care sa reiasa foarte clar ce fel de tranzactii se fac; dupa care la fiecare tranzactie , livrare, prestare de serviciu, se va intocmi un invoice in limba tarii din care va sunt virati banii sau engleza ca e de baza ( faceti o decizie interna prin care stabiliti numerotarea facturilor externe de la 1 la "n") , dupa care atasata la aceasta factura externa mai faceti si o factura identica in limba romana pt traducere in fata unui control ( un exemplar il bagati in contabilitate pt a traduce invoice-ul extern, restul le tineti la cotorul facturierului - bineinteles numerotate).Obligatoriul daca sunt livrate bunuri trebuie sa aveti documente de transport CMR la fiecare factura si dovada incasarii banutilor prin banca in cont de euro!

Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
ANAELENAD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl catre catre firma norvegiana MihaiTN MihaiTN Buna ziua, dupa cum vedeti chiar din subiect, sunt interesat sa stiu care este procedura de vanzare a unui SRL catre o firma din Norvegia. SRL-ul este ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitara ANA700303 ANA700303 Am urmatoarea problema: la data de 28.01.2008 au fost emise 5 facturi reprezentand marfuri, din Ungaria catre o firma din Romania. Data livrarii marfurilor se ... (vezi toată discuția)