avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli pe persoana
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli pe persoana

Buna ziua !
M-am mutat de curand intr-un bloc de apartamente. Deoarece am plecat din localitate trei luni, am depus la administratie o cerere de scadere a cheltuielilor pe persoana, in conformitate cu H.G. 1588/2007, art. 17 , lit.( r), art.34.
Cand am revenit la domiciliu, am constatat ca nu s-a dat curs cererii mele. Administratorul mi-a spus " legea in Romania este "interpretabila", ca aceste cheltuieli "oricum se produc, INDIFERENT DACA LIPSESC SAU NU de la domiciliu", ca sunt cheltuieli "care nu pot fi contorizate (?) pe persoana",ca nu exista aceasta practica in asociatie, eu fiind singura care a solicitat scutirea de plata. Desi am solicitat Decizia prin care s-a luat acesta hotarare si ultimul H.C.L. care reglementeaza Legea 230/2007, nu le-am primit.
Scutirea de plata se refera la cheltuielile de salubrizare si lif, celelalte fiind pe baza de contor. Ar trebui incluse si cheltuielile cu energia electrica comuna, pe care administratia le-a distribuit la cota parte indiviza, desi iluminatul pe scari se face cu senzori de miscare.
Degeaba am argumentat ca in momentul in care lipsesc de la domiciliu, se consuma mai putin curent pe scara, deoarece senzorul nu ma "detecteaza" si nu folosesc nici liftul. Deci, cheltuielile PE PERSOANA sunt mai mici si CONTORIZABILE.
Am platit, totusi, toate cheltuielile, dar nu mi se pare corect.
Peste putin timp trebuie sa plec din nou, mai mult de 15 zile. Cum trebuie sa procedez ? Legea 230/2007 si H.G. 1588/2007 se pot " interpreta" dupa bunul plac ? Legea nu se aplica si asociatiilor, fie ele de proprietari ?!

Cu multumiri pentru rabdare, astept raspunsul Dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 19:52, 30 Septembrie 2014
Lumina pe scara,cea a liftului si salubritatea (gunoiul) se repartizeaza pe numarul de persoane PREZENTE in condominiu in luna pentru care se repartizeaza.
Service-ul si reparatia liftului se repartizeaza pe cota-parte indiviza si se suporta de catre toti proprietarii indiferent daca locuiesc sau nu.
Legile sunt facute sa fie respectate, nu interpretate!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli privind spatiile comune cobuzi cobuzi ....pe baza caror criterii se repartizeaza cheltuielile aferente curateniei pe casa scarii,iluminatul pe casa scarii si functionarea liftului? (vezi toată discuția)
Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)