avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna platit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna platit

Daca in luna in care esti angajat, dupa 15 zile firma intra in concediu de odihna, iti poate plati concediul de odihna, sau trebuie sa astepti, sa ai 1 an vechime.
Cel mai recent răspuns: Gigi-55 , utilizator 19:46, 1 Octombrie 2014
Mi s-a motivat ca s-a gresit de la caserie, si nu trebuia sa iau banii, pe concediu de odihna, si trebuiesc returnati. Pot returna banii fara chitanta, doar sa-i dau inapoi? Avand in vedere ca eu am semnat ca am primit o suma, (am semnata doua state de plata identice si mi s-a spus ca asa e regula sa semnez de 2 ori, un stat ramane la firma, celalalt pleaca la contabila, numai ca nu era specificat acolo ca este platit si concediul de odihna, doar salariu pe 1 luna) si acum trebuie sa returnez jumatate?
Sa procedat corect, sau nu ?
fiecare angajat isi plateste impozitul la stat (toate darile), din salariul net

Cum ati facut aceasta plata: ati fost la finante si ati platit bani sau v-a retinut angajatorul suma de impozit din salariul net?
Toate darile inseamna si contributiile sociale, nu doar impozitul. Cati bani ati dat pe august, de exemplu?

Daca ati fost in CO in luna august, trebuia sa apara in statul de plata acest lucru. Daca n-a aparut, firma v-a trecut prezent la lucru si v-a platit, lucru care nu a fost adevarat, doar ati stat acasa, nu?
In oricare caz, vi s-au dat mai multi bani decat trebuia si e corect ca firma sa si-i recupereze.
Este adevarat, doar pe jumatate. Am stat acasa doar 10 zile, din august. Pe stat apare doar salariul net, din care angajatorul opreste impozitul. Nu apare concediul de odihna. Si am inteles ca concediul de odihna nu trebuia sa mi-l plateasca, si acela trebuie sa-l inapoiez. Aveti dreptate. Singurul lucru care nu l-am inteles, de ce a platit concediul de odihna, daca nu trebuia, ca acum sa-mi ceara sa aduc banii inapoi. Daca asa era regula acolo, nu trebuia sa-mi plateasca concediul de odihna. Mai rau ca am cheltuit banii, si acum trebuie sa-i dau inapoi.
Multumesc pentru raspuns
Impozitul si contributiile nu se platesc din salariul net, ci din salariul brut.
Adica din totalul brut realizat de dvs. se scad contributiile si impozitul, in mana primiti salariul net. Ce vi s-a scazut din salariul net?
Binenteles, mi sa spus de la inceput, ca eu trebuie sa-mi platesc impozitul, am zis ok, ca asa stiam si eu ca si angajatul si angajatorul plateste niste impozite, (dar din brut) si nu se plateste nici concediul de odihna, dar in acte, e figurat cu plata. A spus ca toti ceilalti angajati, au acceptat asta, eu sunt singurul care vreau altfel. Mi sa spus ca sunt singurul ciudat.
De fapt acum am stat sa ma gandesc, platile care le face, ma pus sa semnez, ca am luat o anumita suma, mi-a dat banii, si dupa aceea ma intrebat daca nu am nimic de returnat, si sa fac cum e bine. Nu am inteles ce-a vrut sa spuna, nici nu a vrut sa-mi explice, ca daca am ceva de lasat sa las la secretara. Binenteles ca n-am stiut ce sa fac, am plecat acasa, iar seara ma sunat sa ma ameninte, ca sunt nesimtit, ca a platit concediul pentru mine, si nu am lasta nimic la secretara. Pai de ce nu mi-a spus asa de la inceput cand mi-a dat banii, de ce nu mi-a oprit atunci din bani? Asta n-am inteles, Adica imi da banii, semnez, pentru suma respectiva, apoi spune ca trebuie sa-i dau inapoi o suma. El figureaza in acte ca mi-a platit o suma, dar ia inapoi pe alta cale, o suma care nu figureaza nicaieri, ca banuiesc ca nu-mi da chitanta. Si chiar daca primesc o chitanta, poate nu e inregistrata, sau are contabilitate dubla. Daca mi sa spus ca pot sa-i las secretarei banii, nu cred ca voi primi o chitanta de la ea. Din cauza asta, si altele, am ales sa plec de acolo. Oricum voi merge sa-i dau banii, asta ca sa nu mai fiu injurat la telefon, ca sunt nesimtit.

Alte discuții în legătură

Bani pentru concediu de odihna razvancococi razvancococi Buna ziua Lucrez la o firma de paza din anul 2012 luna februarie si am o intrebare privitoare la drepturile privind concediul de odihna, in anul 2012, nu am ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru concediu de odihna valentinaman valentinaman Vreau sa stiu daca indemnizatia pentru concediu de odihna este valabil doar pentru cei care lucreaza la stat sau si pentru privat? Multumesc! B-) (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna legale viky56 viky56 Buna ziua Va rog sa -mi spuneti in baza carei legi sau articol din codul muncii se stabilesc zilele de concediu de odihna .? Daca ai vechime in munca nu e ... (vezi toată discuția)