avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament al unui interzis judecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament al unui interzis judecatoresc

As dori sa aflu ce argumente pot fi aduse in fata instantei de tutela pentru a aproba favorabil solicitarea de vanzare a apartamentului unei persoane puse sub interdictie judecatoreasca (Alzheimer). Mentionez ca suma obtinuta din vanzare ar fi folosita pentru finalizarea unei case in care va locui ulterior si interzisul judecatoresc. Nu se poate face uzufruct viager intrucat casa a fost construita cu un credit ipotecar.
Cel mai recent răspuns: ContSters330712 , utilizator 17:31, 3 Octombrie 2014
parerea mea este ca se poate

o cunostinta si-a internat mama pe probleme de sanatete psihice ..si-i tutore
internerea completa costa vreo 2500-2600 lei/lunar iar pensia bolnavului e vreo 1400
activele depasesc un mil euro

e ca la minori....interesul celui fara capacitate trebuie ocrotit in functie de nevoile cui le le cere si cel ce urmeaza sa le presteze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este legal? Lylyca Lylyca In urma unei cereri de punere sub intrerdictie a mamei bolnava de Alzhaimer,am fost desemnata tutore. Este vorba de o suprafata cu butuci de vie mostenita de ... (vezi toată discuția)
Acte pentru locuinta margineanumaria79 margineanumaria79 Buna ziua as vrea sa stiu ce pot sa fac in privinta locuintei a parintilor mei Sintem 4 frati 2 dintre ei sint de acord ca parinti sa-mi treaca casa la nume si ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic rusu_miha_2006 rusu_miha_2006 Buna ziua! Doresc sa stiu daca o persoana bolnava de psihoza paranoida (o boala mintala)are dreptul sa detina proprietati si daca nu, atunci cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)