avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere...ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere...ajutor

Patronul m-a dat afara, mi-a spus sa plec sa-mi gasesc loc de munca si salariul il voi primi in mod normal. Acuma ma ameninta ca daca nu-mi dau demisia, o sa ma dea afara disciplinar, pt.ca nu am venit la serviciu. Dar el mi-a spus sa nu vin si avand in vedere ca este violent(este grec...si are iesiri grosolane)am plecat acasa,nu?Va rog frumos sa-mi spuneti si mie la cate zile m-a poate da afara disciplinar si chiar o poate face? Meseria mea este de inginer vanzari-proiectere mobilier. Ce s-a fac avand in vedere ca...sunt multe de spus ... incalca reglementarile din codul muncii:diferente intre sexe, prea multi angajati in termen scurt pe acelasi post,...etc.
Daca nu a trecut prea mult timp fa-ti rost de un certificat medical pentru perioada cat ai lipsit si trimite-l prin posta cu confirmare de primire (fa-ti si tu o copie).Oricum daca stiai ce gen este nu trebuia sa absentezi.Absentele nemotivale (nr.lor) se reglementeaza prin regulamentul de ordine interioara-asta depinde de la societate la societate, pana la cate absente nemotivate nu se considera abatere disciplinara-Daca iti dai demisia trebuie sa acorzi preaviz de 15 zile calendaristice, timp in care contractul tau produce toate efectele de drept.Daca faci cerere de lichidare cu acordul partilor atunci contractul inceteaza lla data stabilita de comun acord.
Daca tot are intentia sa te dea afara, poti sa ataci la tribunal decizia de desfacere CIM prin sanctiune disciplinara(daca se ajunge acolo) si sa faci si o reclamatie la ITM si alte institutii abilitate despre neregulile savarsite de societatea respectiva.
foarte bun raspunsul Madalinei cu o singura exceptie:"...fa-ti rost de un certificat medical". Prietenii stiu de ce.
Mentionez ca societatea nu are un regulament de ordine interioara! Si chiar daca ar exista nu ar fi trebuit sa semnez de luare la cunostinta?
Un memoriu la ITM poate face minuni! Daca nu vrei sa-ti pierzi timpul cu diverse dispute, cel mai corect ar fi sa-ti dai demisia si sa-ti gasesti un alt loc de munca. Poate n-ar fi rau sa-i comunici ca-ti dai demisia si te angajezi sa nu le faci probleme cu conditia de a ti se plati o "prima" considerabila, care sa recompenseze suferinta pe care ti-a provocat-o. Succes.

Regulamentele interne s-ar putea sa fi semnat ca ti le-ai insusit la semnarea contractului de munca ... sau la semnarea fisei postului ... etc.
Personal, nu te sfatuiesc sa-ti dai demisia pentru ca nu mai poti beneficia de ajutor de somaj-in caz ca ai nevoie.

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Imoral andreea olivia andreea olivia [i]Am semnat un act aditional de prelungire a contractului individual de munca valabil pe 12 luni. Au trecut 2 luni de la semnarea contractului si seful vrea ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot concedia disciplinar muncitorii care si-au dat demisia in grup, nu s-au prezentat la munca in preaviz si mi-au ... (vezi toată discuția)