avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Concediere disciplinara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Concediere disciplinara

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca pot concedia disciplinar muncitorii care si-au dat demisia
in grup, nu s-au prezentat la munca in preaviz si mi-au adus prejudicii grave avand in vedere ca sunt singurii angajati. A mai ramas inginerul, ceilalti si-au dat demisia si s-au dus pe la spatele meu la o lucrare contractata de mine, au contraofertat cu alte cuvinte. Eu vreau sa ii concediez disciplinar si sa merg in instanta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crystynika , utilizator 15:07, 1 Mai 2013
puteti , dar ar trebui sa consultati un avocat ca sa fie in regula, altfel riscati sa va dea in judecta si sa va anuleze deciziile si sa le platiti salariile cat a durat dosarul 1-2 ani ( Bucuresti). conteaza ce aveti in regulamentul de ordine interioara si sa urmati strict procedura de sanctionare disciplinara....

Da, se poate dispune concedierea disciplinara a salariatilor care au absentat nemotivat de la locul de munca pe perioada preavizului si, totodata, se poate angaja raspunderea patrimoniala a acestora pentru prejudiciul cauzat ...
Pe langa asta, desi nu au venit la munca au stiut sa ma sune la ziua de salariu sa-si ceara banii si au inceput cu amenintari de toate felurile(am sms-uri) desi perioada de preaviz mai avea 2 zile. nu si-au predat echipamentul si l-au folosit in scop personal. Prejudiciul creat este mare avand in vedere ca erau singurii muncitori si nu s-au prezentat la munca.
In afara de a-i instiinta prin posta ca ii voi concedia disciplinar confrom nerespectarii CMI, fisa de post, ROI si alte asemenea acte mai tb sa fac altceva? PT ca nu am cum sa discut cu asemenea oameni care fac astfel de marlanii.
Pasii de urmat in acest caz mi se par nerealizabili pt ca nu am cu cine sa ma inteleg, avand in vedere amenintarile si..etc.
exista varianta sa le trimit decizia de incetare a contractului prin demisie si o eventuala notificare asupra prejudiciilor create si apoi sa ma adresez instantei? Ca sa simplific totul..
Nu va cer decat o parere...va rog...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu expunere de motive Lucky_luck Lucky_luck Buna seara, Mi-am dat demisia cu acordul partilor. Seful meu a stabilit 2 intalniri in care sa anunt colegii ca plec (1 intalnire cu subalternii mei si 1 cu ... (vezi toată discuția)
Care act trebuie să fie primul ? oanaportar oanaportar Care act trebuie să fie primul ? Bună seara ! Un angajat este cercetat disciplinar...... Și - a depus Demisia.... și a început Preavizul... ... (vezi toată discuția)
Concediere la expirarea concediului medical macelaru21 macelaru21 Buna ziua! Sunt angajat al une societati comerciale.De 2 luni sunt in concediu medical si voi fi pana la data de 31.12. Patronul firmei la care sunt angajat ... (vezi toată discuția)