avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea - obligatorie?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea - obligatorie?

In caz de divort cu acordul ambelor parti este obligatorie medierea?
Nu mai este obligatoriu acest certificat de informare, dar daca sunteți de acord cu privire la toate aspectele, puteți merge la notar.
La mediator puteți încheia un acord de mediere cu privire la intenția de desfacere a căsătoriei și la orice alte aspecte conexe unui divorț. Acordul de mediere va fi consfințit de judecătorie, fără a mai judeca speța dvs.Taxa de timbru va fi de doar 20 de lei, iar onorariul mediatorului este negociabil și se achită pe jumătate, de fiecare soț.Durează totul foarte puțin și beneficiați de confidențialitate.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Ce a ramas obligatorie: medierea sau sedinta de informare? Vreau sa deschid un proces cu casa de pensii pentru recalcularea unei sume de bani si nu stiu daca am aceasta obligatie inaintea deschiderii procesului?
Nu este obligatorie nici informarea și nici medierea. Medierea nu a fost niciodată obligatorie, fiid o procedură voluntară, cu numeroare avantaje față de instanță, și la care apelează cei care doresc să evite judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si plata pensiei alimentare geo000 geo000 Buna ziua.am nevoie de un sfat.sunt casatorita de 3 ani cu acte si am o fetita de 3 ani si 3 luni.sotul mi-a comunicat sec ca vrea sa divortam fara a avea un ... (vezi toată discuția)
Conflict asociatie locatari emiliaemy emiliaemy Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca in cazul in care vreau sa dau in judecata asociatia de locatari/administratia pentru recunoasterea unor facturi este ... (vezi toată discuția)
Obligativitate informare mediere pentru custodia comuna BMariusCristian BMariusCristian Buna ziua, am 2 copii cu prietene mea.Ne vom desparti . Imi puteti spune , va rog , daca este obligatorie medierea ? Daca da , in baza carei legi si care ... (vezi toată discuția)