avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie grupa I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie grupa I de munca

La recalcularea pensiei se ia in calcul numai anii intregi sau toata prioada ? Eu am in grupa I, 6 ani 11 luni si 27 zile.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
iulianw, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulianw , utilizator 19:50, 2 Octombrie 2014
1. De ce doriti recalcularea pensiei?

2. Acum sunteti pensionar? Daca da, ce fel de pensie aveti?
Doresc recalcularea pensiei pentru ca acum am primit hotararea judecatoreasca si implicit adevarinta de acordare a grupei a I-a. Sunt pensionar pentru limita de varsta .
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
iulianw, utilizator
Daca sunteti pensionar la limita de varsta:
Pentru perioada de 6 ani,11 luni si 27 de zile vi se acorda un punctaj suplimentar de 50%.
1. Asa cum v-a spus si colegul meu mai sus, daca sunteti pensionat pentru limita de varsta atunci numai pentru perioada cat ati lucrat in gr. I de munca vi se suplimenteaza punctajul cu 50%.

2. Mergeti la Casa de Pensii, cu o copie dupa hotararea judecatoareasca, si solicitati recalcularea pensiei.
Am depus actele necesare la Casa de Pensii, dar nu stiam daca se ia in calcul intreaga perioada. Era aiurea ca pentru 3 zile sa pierd un an.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare punctaj pensie anticipata partiala rududoo rududoo Gen:f Data nasterii:16.04.1955 Intrebare: 1. Sotia s-a pensionat anticipat-partial- incepand cu data de 07 iunie 2010. Am dubii in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare nicolef nicolef Buna ziua, va scriu in legatura cu mama mea care este penisonara din 01.07.1994, pentru limita de varsata cu vechime totala in munca de 41 ani, 2 luni si 6 ... (vezi toată discuția)
Punctaj acordat pentru gr. a ii a de munca sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Matusa mea s-a pensionat in ianuarie 1999 pentru limita de varsta, a lucrat 20 de ani in grupa a II a de munca; nu i s-a recalculat pensia pentru ... (vezi toată discuția)