avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... punctaj acordat pentru gr. a II a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

punctaj acordat pentru gr. a II a de munca

Buna ziua,
Matusa mea s-a pensionat in ianuarie 1999 pentru limita de varsta, a lucrat 20 de ani in grupa a II a de munca; nu i s-a recalculat pensia pentru punctajul suplimentar acordat conform OUG 100/2008. Trebuie facuta cerere la Casa de pensii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:56, 6 Martie 2010
Da, dacă pe decizia de pensie are înregistrată perioadă lucrată în grupa a II-a de muncă şi nu a primit punctajul suplimentar acordat cfm. Ordonanţei de urgenţă nr.100/2009 pentru anii de spor de grupă, se poate adresa casei de pensii în evidenţa căreia se află persoana respectivă, cu o cerere pentru acordarea acestui drept şi eventual o copie de pe decizia de pensie din care rezultă perioada de grupă şi sporul de grupă acordat în calculul pensiei (pentru operativitatea soluţionării cererii).
Despre ce recalculare a pensiei vorbiti? Punctajul suplimentar aferent grupei se adauga celui in plata, dupa ce se emite o decizie de pensie (nu de recalculare!).

Faceti un drum pana la casa de pensii, toate persoanele pensionate conform Legii nr. 3/1977 au primit punctajul suplimentar aferent grupei de munca.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care pensionari beneficiaza de oug 100/2008? marii_48 marii_48 Buna ziua domnilor moderatori si domnilor consultanti! Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie urgent! Sunt pensionar din august 2002 , am ... (vezi toată discuția)
Recalculare punctaj pensie Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Bunicul meu s-a pensionat in 01.08.1988(sub incidenta legii 3 din \'77). A lucrat in grupa 1 de munca 20 de ani si 3 luni. Actuala decizie de pensionare ii ... (vezi toată discuția)
Majorare punctaj grupe de munca - oug nr. 209/2008 sch sch Majorarile de punctaj conf.OUG 209 se vor aplica si pensionarilor carora li s-au facut recalcularea punctajului in 2005 si care,datorita anilor de grupa, au ... (vezi toată discuția)