avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale salar compensator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

salar compensator

Buna ziua. Lucrez la o societate care se afla in reorganizare juridica.in data de 04.05.2009 doua sectii de la aceasta societate au primit cate un preaviz colectiv prin care ni-se aducea la cunostinta incetarea activitatii cu data de 01.06.2009 cu specificatia ca totusi s-ar putea sa mai ramana la lucru cam 10 persoanein fiecare sectie. As dori sa stiu daca totusi vor fi date in somas numai 2-3 persoane,acestea vor primii salariul compensatoriu daca societatea are mai mult de 300 de angajati? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:37, 24 Mai 2009
In Contractul colectiv de munca pe care l-ati semnat ce scrie?
In contractul colectiv de munca nu se prevede nici un salar compensator,dar acesta este sub nivelul contractului colectiv de munca la nivel national.
1. Veti fi concediati din motive care nu tin de persoana salariatului (art.65 din Codul muncii) si veti beneficia de indemnizatie de somaj, daca in ultimele 24 de luni ati lucrat 12 luni (nu neaparat consecutive si nici la acelasi angajator).
2. In cazul concedierii veti beneficia de drepturi, conform CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74 (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul concedierii angajatorul are obligatia acordarii minim a unui salariu compensatoriu? vali7111 vali7111 Buna ziua.In cazul concedierii angajatorul are obligatia acordarii minim a unui salariu compensatoriu? Intrebarile sunt: 1. Conform carei legi are aceasta ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! plata compensatie in cazul unei concedieri individuale si in caz de insolventa ContSters60282 ContSters60282 Buna ziua Am 2 intrebari la care nu gasesc raspuns exact si anume: 1. Angajatorul este obligat sa ofere plati compensatorii in cazul desfiintarii unui post ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu Cristi_25 Cristi_25 Va deranjez si eu cu o intrebare :am lucrat la o firma aproximativ 9 ani CU CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA in luna august a acestui an am fost anuntat ca firma ... (vezi toată discuția)