avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificare avocat pentru ridicare acoperis construit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificare avocat pentru ridicare acoperis construit fara autorizatie

Socrii mei au cumparat un apartament la ultimul etaj,cu multi ani in urma , apartamentul avand sarpanta (pod ) construit de vechiul proprietar fara autorizatie, insa cu acceptul tacit al asociatiei de locatari, mentionez ca pe actul de proprietate nu se specifica nimic in acest sens.Acum podul s-a deteriorat , iar atunci cand ploua ,apa se infiltreaza la apartamentul vecin.... Socrii mei nu locuiesc in apartament , insa eu personal am vorbit cu administratorul si presedintele asociatiei de proprietari cumva sa rezolve aceasta problema, pentru ca acoperisul este proprietate comuna si intra in obligatiile asociatiei de proprietari repararea lui...insa doar promisiuni si atat....lipsa de bani...
insa astazi am gasit in cutia postala o notificare prin avocat din partea proprietarului care se invecineaza cu apartamentul socrilor mei ,prin care ma notifica ca in termen de 15 zile "sa ridicati constructia edificata fara autorizatie si aflata in stare de degradare , amplasata pe terasa apartamentului invecinat de al subsemnatei ..."
..." Obligatia dumneavoastra este reglementata de dispozitiile art.17 din L.nr.230/2007 privind infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari."
Am citit acest articol, stiu ce spune , insa nu socrii mei au executat acea lucrare, nici nu cred ca au urcat vre-odata pe acoperisul blocului.
As dori sa stiu ce putere juridica sau executorie are aceasta notificare ,pentru care nici nu am semnat de primire ...plicul are stampila postei "neprezentat la domiciliu" insa eu l-am gasit in cutia postala .... si m-a pus oarecum pe ganduri.La ce sa ma astept ?!

Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
iulyanbr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:18, 10 Octombrie 2014
E treaba celui ce introduce cererea de chemare in judecata sa arate pe ce baza va cheama in judecata. E treaba lui sa convinga judecatorul. Dumneacvoastra, daca o sa fiti citat, o sa va formulati apararea in functie de cererea reclamantului, de realitatea pe care o stiti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Acoperis tip sarpanta construit de un vechi proprietar (probleme primarie) Cipri28 Cipri28 Buna ziua, acum 4 ani am achizitionat un apartament la etajul 4, pe bloc exista deja un acoperis construit de la un proprietar anterior (nici macar ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru constructia acoperisului fara autorizatie. andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna seara! In urma cu 5 ani am cumparat un apartament la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje unde locatari au construit acoperis tip sarpanta fara autorizatie. ... (vezi toată discuția)