avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Aplicare lege amnistie funct publ
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Aplicare lege amnistie funct publ

Cu ce data se aplica legea nr.124/2014, in sensul luarii salarilor diminuate?Se iau intregi pana la data aparitiei legii si incepand cu 27 se reincadreaza personalul?Sau se aplica taierea sporurilor considerate necuvenite intregii luni septembrie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 3 Octombrie 2014
Legea nr. 124/2014 privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice este in vigoare de la 27.09.2014.

Ordonatorii principali de credite au obligaţia de a recalcula salariul de bază şi celelalte elemente ale sistemului de salarizare de care beneficiază personalul prevăzut la art. 2 aferente lunii în care intră în vigoare prezenta lege, prin eliminarea din cuantumul acestora a drepturilor constatate a fi acordate în mod necuvenit de către Curtea de Conturi sau alte instituţii cu atribuţii de control.
scrieti-mi negru pe alb, din 27.01 sau pt toata luna?textul de lege din nou e interpretabil.
Sintagma "aferente lunii în care intră în vigoare prezenta lege" se refera de la data de 01.
in conformitate cu art. 15 din Constitutia Romaniei si cu art. 6, alin. 2 din Codul Civil legea civila se aplica numai pentru viitor. dealtfel, alin. 1, art. 3 din legea nr. 124/2014 spune clar ca legea intra in vigoare la 3 zile de la publicare, asadar numai pentru viitor nu se vor mai restitui drepturile salariale constatate ca nelegale de catre Curtea de Conturi, iar la al. 2 din acelasi articol se arata ca salariile se vor recalcula cu luna in care intra in vigoare legea, astfel incat mergand pe acelasi rationament, recalcularea intra incepand cu data de 27 septembrie si nu cu 1 septembrie! leguitorul, in principiu, acolo unde s-a dorit, a specificat intotdeauna care este data intrarii in vigoare a unor astfel de situatii.
Drepturile lunii septembrie incep cu data de 01.09 si nu cu data de 27.09.

Daca se dorea acel rationament expus de dvs, ar fi trebuit sa prevazuta altfel cea prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abrogare articol privind recalculare sal funct publ martin77 martin77 Cf oug 65/2014 se abroga articolul de lege privind recalcularea salariilor funcționarilor publici. Ce sa intelegem din asta?pot rămâne cele de dinainte, ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica legea 124 din 23 septembrie 2014 bicatraianilie bicatraianilie Exonerarea in baza Legii  nr. 124 din 23 septembrie 2014 (-privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din ... (vezi toată discuția)
Nelamurire l124/2014(amnistie fiscala) cola cola cum intelegeti prevederile Legii 124/2014? In privinta drepturilor salariale se exonereaza la plata doar ex. sporurile incluse in salar -spor dispozitiv, etc- ... (vezi toată discuția)