avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident la locul de munca, raspunderea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident la locul de munca, raspunderea administratorului

Buna ziua.Am un prieten care este administratorul unei firme.Din pacate la locul de munca un angajat a decedat.deoarece a cazut pe el o placa de ciment,dintr-o remorca tot a firmei(era asigurat autovehiculul)Sotia decedatului a dat firma in judecata,pt.omor din culpa(vrea bani de la asigurare si de la firma).La ce se poate astepta administratorul,vina este a lui?Este vorba de puscarie,amenda?Astept raspunsul dvs!Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:01, 3 Octombrie 2014
Vina se va stabili de catre inspectorii ITM in urma cercetarii accidentului de munca. Familia va fi informata si va primi un exemplar din PV de cercetare a accidentului.
Multumesc frumos pt.raspuns.
Totusi,asa din experienta dvs,daca administratorul e vinovat de obicei se pedepseste cu amenda sau inchisoare?Cum se aplica legea in cazul acesta?
Mii de multumiri!
Probabil va lua amenda de la ITM, pe latura contraventionala.
In ceea ce priveste latura penala, doar daca e cazul, depinde de procuror si ulterior de judecator. Eu nu stiu ca vreun administrator sa fi facut inchisoare. Stiu de condamnari penale, insa la amenda penala sau cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 85 alin.4 cod rutier tudor_2014 tudor_2014 Buna, Ajutor !!! Am condus auto. cu placutele de inregistrare suspendate pentru a fi tractact pe platforma. Pe traseu un autovehicol a provocat un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal rca expirat adrian6969 adrian6969 buna am fost oprit in trafic de politia de frontiera si au depistat ca nu aveam rca si itp valabil si miau facut dosar penal retinut permis de conducere fara ... (vezi toată discuția)
Deces la locul de munca ContSters254006 ContSters254006 Doresc să va descriu pe scurt problema mea. O persoană din familia mea a avut un accident mortal, în locul in care muncea, in timpul programului. ... (vezi toată discuția)