avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC pentru al doilea copil

Buna ziua,
am un copil in varsta de 1 an si luni,el va implini varsta de 2 ani pe 26.05.2015,in momentul de fata eu sunt insarcinata cu cel de al doilea copil,sarcina este la inceput. Dupa nasterea celui de al doilea copil mai pot beneficia de intemnizatie daca el se va naste in luna Iunie,dupa ce primul copil va implini doi ani.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:43, 2 Octombrie 2014
1. - Veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil si pentru al doilea copil (CCC2).
- Pentru a beneficia de CCC2 sunt eligibile si lunile in care sunteti in CCC1.

2.- Dupa ce se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu aceeasi data cu care reluati activitatea prezentati certificat medical pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) pentru al doilea copil.

3. Dupa ce se termina concediul de maternitate solicitati CCC2 si procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu privire la ccc2 Caleb Caleb Buna ziua,am o nelamurire:sunt in ccc care se va termina in 25 iunie,iar eu sunt insarcinata si ar trebui sa nasc la inceputul lunii decembrie.....cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Cum trec din ccc1 in ccc2? ALINACARSTEA ALINACARSTEA Sunt în CCC pana la 2 ani. Doresc sa mai fac un copil, dar m-ar interesa: 1) daca nasc la o luna .... maxim 2 luni jumate dupa ce primul copil implineste ... (vezi toată discuția)