avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Desfacerea casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Desfacerea casatoriei


-in anul 2008 fosta sotie a divortat de mine si cei 2 copii ai nostri au fost incredintati ei pt crestere si eu avand obligatia de a plati pensie alimentara lunara .
-luna trecuta fosta sotie a decedat .
-copii imi revin mie acum si mai sunt obligat sa platesc pensie ,mentionez ca copii au varsta de 15ani respectiv 11 ani.
-fosta sotie a fost plecata in italia cu copii si traia in concubinaj cu un italian cu care mai are un copil
- ce trebuie sa fac sa aduc copii in tara
-va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:56, 2 Octombrie 2014
in primul rand nu mai scrieti cu majuscule, este greu de citit . Copii va revin d-voastra asa ca fiind singurul parinte, mergeti si ii luati. Nu trebuie altceva. Pensie alimentara nu mai trebuie platita deoarece copii vor locui la domiciliul d-voastra, fiind cel care ii va creste.
Am vorbit cu copilul cel mare (15ani) si mi-a zis ca nu vor sa vina ,(influentatat sau nu) ce e de facut ,cred ca cu forta nu merge si nici nu se impune.
Imi trebuie act sau ceva sa am la mana sa dovedesc ca ii pot lua ,pentru ca ma gandesc ca pot intampina dificultati cu concubinul fostei sotii.

Trebuie sa merg la judecatorie sa mai fac vreun act care sa stabileasca ca sunt tutorele lor si ce anume (mentionez ca nu am certificatul de deces sau copie al acestuia al fostei sotii)
Credeti ca daca aveti un act de la judecatorie copilul cel mare va dori sa vina la dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile in relatia de concubinaj nutyca70 nutyca70 buna ziua, sunt divortata, am doi copii si traiesc in concubinaj de 2 ani. Am in proprietate o casa pe care a achizitionat-o dupa divort, deci sunt unic ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RaducuRaducu RaducuRaducu Buna ziua,ma puteti ajuta cu citeva detalii.Am un copil minor rezultat din concubinaj,am trait linga persoana respectiva timp de 7 ani,si dupa foarte multe ... (vezi toată discuția)
Probleme familiare Dintr.o relatie de concubinaj realizasem o familie fericita si 2 copii astazi de 11 ani si 5 ani,in 2017 intre noi,concubini s.au iscat niste discutii dupa ... (vezi toată discuția)