avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme familiare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme familiare

Dintr.o relatie de concubinaj realizasem o familie fericita si 2 copii astazi de 11 ani si 5 ani,in 2017 intre noi,concubini s.au iscat niste discutii dupa care am decis sa ne separa.In urma unei tranzactii am hotarat ca minora sa aiba resedinta la mama iar minorul sa aiba resedinta la tata.toata procedura s.a realizat in romania.in urma cu o luna si jumatate am decis sa incercam sa reunim copii dar si familia in italia asadar am plecat in italia la resedinta fostei concubine ,acolo dupa o inscenare din partea sotiei ,chemand carabinieri acuzandu.ma de loviri si maltratare am fost eliminat de la resedinta actuala si fortat de autaritatiile italiele ca minorul sa ramana la mama,dupa 3 zile s.a prezentat la primiri urgente de unde a obtinut un certificat medicolegal cu leziuni usoare si 5 zile de odihna...acum ma gasesc in italia fara copil dar si cu o plangere penala, mentionez ca hotararea judecatoreasca este difinitiva si irevocabila....imi cere in schimbul plangeri penale semnatura pt custodia copiilo esclusiva dar si pensie alimentara stabilita de legea italiana.(400€)..intreb eu daca vin in tara pot deschide un proces cu privire la pensia alimentara ,o pot plati in functie de statul unde lucuies sau voi fi abligat sa platesc in functie de statul.unde locuiesc copii???
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
,

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare nicola123 nicola123 buna seara.Daca eu nu am platit pensia alimentara primului meu copil, pentru o perioada mai lunga, iar acum am inceput sa i-o platesc mamei copilului, mi se ... (vezi toată discuția)
Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu tatăl lor italian. unde se poate adresa pentru rezolvarea lor? Oachi2 Oachi2 Bună ziua. Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pentru copii care locuesc in alta tara lauretta lauretta am si eu o problema si nu stiu cu trebuie sa procedez...sotul meu dintr-o relatie anterioar de concubinaj are doi copii pe care nu i-a crescut el .ex concubina ... (vezi toată discuția)