buna seara.Daca eu nu am platit pensia alimentara primului meu copil, pentru o perioada mai lunga, iar acum am inceput sa i-o platesc mamei copilului, mi se pot aduce acuzatii ca nu ma ocup de copil si poate concubina mea sa faca plangere la politie in legatura cu acest fapt? Actual, noi avem un copil pe care ea la dus in Romania si ne-am despartit, iar eu i-am spus ca o denunt pentru abandon de minor, pentru ca ambii muncim in Italia iar ea nu e de acord sa i-mi faca procura sau declaratie de aprobare pentru a aduce copilul in Italia. Cum trebuie sa procedez?
Neplata pensiei de intretinere datorata minorului, 3 luni consecutiv, reprezinta infractiunea de abandon de familie. Urmarirea penala se incepe la plangerea prealabila.
Pentru obinerea procurii se poate deschide actiune in instanta, daca unul din parinti refuza nemotivat.
mama copilului a plecat in Romania, a dus copilul la mama sa, iar acum sa intors in Italia, unde munceste la post fix.
avand in vedere ca eu am inceput sa platesc pensia alimentara, mat pot fi acuzat in acest moment de neplata pensiei alimentare? In afara de mama copilului, poate o alta persoana (in cazul meu, concubina)sa m-a denunte la carabinieri sau la politie?
Ce varsta are copilul si de cand il aveati in Italia?
va rog sa apasati pe butonul editeaza cand mai aveti ceva de completat, nu postati mesaje consecutive, multumesc.
Nu are legatura concubina cu copilul dvs.
copilul are un 13 luni si 2 saptamani, si a stai impreuna cu noi fix 12 luni.
Acuzatia care o poate face concubina are legatura cu primul meu copil, dintr-o alta casatorie
Familie
sukaru04
sant din italia si concubina mea a plecat cu fetita in romania fara acordul meu,fetita are 3 ani ,rezidenta in italia,nascuta in italia,i-mi poarta numele, ... (vezi toată discuția)
Probleme familiare
Dintr.o relatie de concubinaj realizasem o familie fericita si 2 copii astazi de 11 ani si 5 ani,in 2017 intre noi,concubini s.au iscat niste discutii dupa ... (vezi toată discuția)