avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

buna seara.Daca eu nu am platit pensia alimentara primului meu copil, pentru o perioada mai lunga, iar acum am inceput sa i-o platesc mamei copilului, mi se pot aduce acuzatii ca nu ma ocup de copil si poate concubina mea sa faca plangere la politie in legatura cu acest fapt? Actual, noi avem un copil pe care ea la dus in Romania si ne-am despartit, iar eu i-am spus ca o denunt pentru abandon de minor, pentru ca ambii muncim in Italia iar ea nu e de acord sa i-mi faca procura sau declaratie de aprobare pentru a aduce copilul in Italia. Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 27 Septembrie 2015
asta va ziceam, nu are cum sa faca plangere ea pt ca nu ati platit o vreme pensie primului copil.
Daca dvs v-ati despartit de concubina , nu veti obtine copilul la locuinta dvs nici daca cereti.
Puteti incepe un proces in Romania sau Italia pt a se stabili felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, domiciliul copilului, cine si cat va plati pensie.. consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie sukaru04 sukaru04 sant din italia si concubina mea a plecat cu fetita in romania fara acordul meu,fetita are 3 ani ,rezidenta in italia,nascuta in italia,i-mi poarta numele, ... (vezi toată discuția)
Probleme familiare Dintr.o relatie de concubinaj realizasem o familie fericita si 2 copii astazi de 11 ani si 5 ani,in 2017 intre noi,concubini s.au iscat niste discutii dupa ... (vezi toată discuția)
Mama abuzata de concubin in italia vera veronica vera veronica Traiesc in concubinaj cu un cetatean roman in Italia si avem si un copil minor impreuna.Vreau sa plec in Romania cu copilul fara acordul concubinului meu, ... (vezi toată discuția)