avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile in relatia de concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile in relatia de concubinaj

buna ziua, sunt divortata, am doi copii si traiesc in concubinaj de 2 ani. Am in proprietate o casa pe care a achizitionat-o dupa divort, deci sunt unic proprietar. Concubinul meu este si el divortat, are 2 copii din timpul casatoriei care sunt incredintati fostei sotii pentru crestere si educare la care plateste pensie alimentara. Va rog sa imi spuneti ce drepturi ar putea sa aiba concubinul meu si copii lui la casa mea si la bunurile existente. Am inteles ca dupa o anumita perioada de concubinaj ar avea drepturi , astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:57, 23 Iunie 2015
Drepturile lui sunt drepturile oricarei persoane care investeste in locuinta dv. si locuieste acolo. Independent ca e concubin sau frate, necunoscut sau prieten, daca acea persoana investeste munca, bani in renovare, imbunatatire, cresterea valorii imobilului, atunci, la plecare, ar putea avea o pretentie in bani. Altfel, nu.
Nu rasar drepturi doar pentru ca sunteti concubini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea casatoriei grigorevictor grigorevictor -in anul 2008 fosta sotie a divortat de mine si cei 2 copii ai nostri au fost incredintati ei pt crestere si eu avand obligatia de a plati pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pot obliga fosta sotie la plata chirie pt ap.meu propriu in care ea locuieste dupa divort dan-adrian dan-adrian buna ziua, am divortat, cei 2 copii fiind incredintati fostei sotii; am locuit impreuna cu acestia in acel apartament, pana la separarea in fapt; ea a ramas ... (vezi toată discuția)
Drepturile fostei sotii simona nicoleta simona nicoleta buna seara! in anul 2004 m am divortat , platesc pensie alimentara pt minor in functie de salariul minim pe economie. in 2007 am vandut un apartament ... (vezi toată discuția)