avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata insuficienta daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata insuficienta daune

Buna ziua!
In luna august a.c. mi-a fost avariata masina de catre un conducator auto care nu s-a asigurat la iesirea din parcare.
Am completat impreuna la sediu asiguratorului formularele necesare, am luat legatura cu un service autorizat in vederea reparatiei.
La service-ul auto mi s-a spus ca este necesar sa astept virarea in contul sotului (el este proprietarul autovehicolului) a sumei necesare reparatiei si abia dupa aceea sa revin la service.
In data de 26.09 a.c. ni s-a livrat o suma care nu acopera estimarile necesare reparatiei masinii. Suma e undeva la 500 lei iar reparatile sunt estimate la 1400 lei. Nu suntem de accord cu aceata procedura, cu virarea banilor in cont inainte de reparative, lucru pe care l-am si transmis verbal agentului de la asigurari, deoarece nu stiu cum ne-am putea recupera diferenta destul de mare de bani.
Cum pot proceda in aceasta situatie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: fritzman , utilizator 20:42, 7 Octombrie 2014
Cereti-le in scris sa va plateasca dauna la pretul real . Nu este corect cum procedeaza . Puteti face reclamatie si la ASF.
Puteti afla detalii despre astfel de practiciale soc.de asigurare.
[ link extern ] &
IN cazul in care variantele prezentate anterior nu functioneaza solutia ramasa este instanta,cu toate ca pt o diferenta de 900 ron nu se justifica timpul pierdut si costurile (taxa timbru,onorariu av,onorariu expert).Succes.
In primul rand trebuie sa cereti in scris asiguratorului motivele pentru care a virat numai suma de 500 lei. Pot fi mai multe motive. Trebuie sa actionati in functie de raspunsul primit.
Aveti grija sa notificati Asiguratorul, in scris, in termen de 30 zile, ca nu sunteti multumit de despagubirea virata in contul bancar si va rezervati dreptul de a solicita, atat pe cale amiabila cat si pe cea litigioasa ( daca calea amiabila este sortita esecului), despagubirea, in cuantumul complet.
Mai puteti incerca si varianta in care puteti vira inapoi la asigurator suma respectiva , si sa precizati ca reprezinta " suma insuficienta / eronata dosar dauna nr....." .
chiar daca mai dureaza, ei trebuie oricum sa va despagubeasca.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime. cum îmi pot recupera paguba? Luca-Ionut Luca-Ionut Am fost implicat intr-un accident rutier astfel: am intrat in depasirea unui autovehicul iar acesta a intrat intr-o caruta si a ricosat in mine, am incercat ... (vezi toată discuția)
Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)