avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Musulmani: a treia si a patra zi de kurban bayrami ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Musulmani: a treia si a patra zi de kurban bayrami liber platit?

Buna ziua,

se acorda liber platit 6 si 7 octombrie pentru sarbatorile cultului musulman, respectiv a treia si a patra zi de sarbatoare in conditiile in care, in 2014, prima si a doua zi de kurban bayrami cad sambata si duminica?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:06, 3 Octombrie 2014
In codul muncii se prevede: "două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora"
Nu se prevede expres ca ar fi primele 2 zile libere, ca in cazul sarbatorilor crestine.
Parerea mea este ca se pot alege care ar fi cele 2 zile libere.
~ Conținut șters la cerere ~
Probabil nu m-am exprimat bine. In cazul dvs, angajatorul poate decide sa acorde doua zile libere neplatite, ca sarbatori legale, la alegere, nu neaparat primele doua.
Daca veti lucra in acele zile, veti primi alte zile libere compensatorii, neplatite, sau un spor de minim100%.
Nu se acorda zile libere platite in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere legale de craciun Coolflo Coolflo Buna seara, In primul rand va multumesc ca existati. In al doilea am o problema pe care nu am putut-o rezolva cautand informatii cu ajutorul motoarelor ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale in functie de apartenenta religioasa vicky200290 vicky200290 Buna. Am o nelamurire. Sunt o Matrora a lui Iehova si noi avem anual Comemorarea Mortii lui Isus. Singura noastra sarbatoare. Din codul muncii nu imi este ... (vezi toată discuția)
Art 139 codul muncii adi0374 adi0374 Buna ziua, CF modificarilor aduse codului muncii in 2018 la articolul 139 cu referire la zile libere pentru angajati de alta religie decat ortodoxa , ... (vezi toată discuția)