avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ce fel de act trebuie facut intre soti astfel incat dupa moartea unuia, locuinta sa ramana doar sotului supravietuitor, fara a intra la mostenire copiii sotului decedat?
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 16:18, 2 Octombrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce sa nu mosteneasca si copii sotului decedat averea parintelui?? Doar pentru copii muncesc toti parintii.

Daca exista animozitati intre copii si sotul supravietuitor atunci sotul ce urmeaza sa decedeze poate lasa un testament prin care sotul supravietuitor (daca nu au avut copii) poata sa locuiasca pana la deces in locuinta respectiva.

Altfel sotul supravietuit poate vinde locuinta imediat dupa deces si sa plece iar copiii nu vor beneficia de munca parintelui decedat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vanzare-cumparare in timpul vietii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca sotii au regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri ,bunurile sunt in devalmasie si vor fi in devalamsie.
Puteti adopta un alt regim matrimonial, cel al separatiei de bunuri si apoi pot vinde bunurile sau cota parte din bunuri ce o detin celuilat sot, caci sunt in coproprietate pe cote parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota mostenire freeanifer freeanifer Atit eu cit si sotia suntem mostenitorii unici ai cite unui apartament. Ce cota din apartament mostenim fiecare , din apartamentele descries , avind in vedere ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala - in caz de deces al unui sot (ambii soti cu copii din casatorii anterioare) AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua! Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca din prima casatorie a mamei ea avea ca si bunuri ... Fier20 Fier20 Buna ziua,daca din prima casatorie a mamei ea avea ca si bunuri cu tatal meu doua imobile,tatal a decedat,intre timp mama s-a recasatorit,in caz de deces ... (vezi toată discuția)