avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ARHIVARE DOCUMENTE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ARHIVARE DOCUMENTE

Buna tuturor,
Ma poate ajuta cineva cu o informatie? Unde as putea gasi legislatia privind arhivarea fizica a documentelor? As dori sa aflu cat timp trebuie pastrate documentele contabile, state de plata, etc si in ce conditii.

Va multumesc pentru ajutor,
Dana
In Legea contabilitatii 82/1991.
Vezi eventual si legae privind arhivele ntionale Legea 76/1996 modificata cu Legea 358/2002.
Legea 82/1991, mai precis art. 24:
Art. 24. - Registrul-jurnal, Registrul-inventar şi Cartea mare, precum şi documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva persoanelor prevăzute la art. 1 (s.c., r.a. etc...), timp de 10 ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, cu excepţia statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.
Multumesc tuturor.
Dana
Stiti cumva ce alte documente mai trebuie pastrate in afara de cele contabile? De ex. contracte, documente personal...

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.va rog sa imi spuneti cat timp se păstrează,actele ... Superbombita Superbombita Bună ziua.Va rog sa imi spuneti cat timp se păstrează,actele angajaților (state de plata,acte ale lor etc)La resurse umane.Ce lege si ce anexă.Multumesc (vezi toată discuția)
Arhivarea societatilor comerciale Romică Stoica Romică Stoica Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Care sunt termenele de arhivare a documentelor unei societati comerciale, pentru ca pe Legea 16/1996 nu se prevad ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie pastrate de catre societate documente precum facturi, chitante, declaratii vamale, state de plata BG BG Cat timp trebuie pastrate intr-o societate documente fiscale si salariale(facturi , chitante, declaratii vamale, NIR-uri, state de plata, etc)? Mi-ati putea ... (vezi toată discuția)