avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto fara RCA valabil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto fara RCA valabil

Buna ziua !
As avea nevoie de o parere in legatura cu producerea unui accident auto fara RCA valabil. In speta este vorba despre un camion ce transporta marfa in Suedia ,neavand RCA valabil( expirase cu 2 saptamani inaintea producerii accidentului) , camion ce a produs un accident de circulatie fix in ziua in care am incheiat noua polita de asigurare auto obligatorie.De curand am primit instiintare acasa de la Biroul Asiguratorilor de autovehicule din Romania in care specifica sa comunic daca am alta asigurare valabila sau circumstantele si consecintele producerii accidentului . De asemenea ma instiinteaza ca va intreprinde toate demersurile legale pentru ca persoana responsabila sa plateasca despagubirile , dobanda si costurile legate de instrumentarea dosarului de dauna si procedurile de executare.
Care ar putea fi urmarile acestui fapt si ce demersuri ar trebui sa intreprind in situatia de fata?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: demonel , utilizator 18:43, 2 Octombrie 2014
Avind in vedere ca nu ati avut o polita RCA valabil la data producerii accidentului, BAAR-ul va plati aceste daune, iar ei se vor indrepta cu o actiune in regres impotriva dvs ptr recuperarea sumelor achitate in cauza.
av_silvia_margineanu a scris:

Avind in vedere ca nu ati avut o polita RCA valabil la data producerii accidentului, BAAR-ul va plati aceste daune, iar ei se vor indrepta cu o actiune in regres impotriva dvs ptr recuperarea sumelor achitate in cauza.


Am inteles. Ma intereseaza ce demersuri ar trebui sa intreprind eu.Este necesara asistenta juridica a unui avocat? Sau chiar si fara aceasta rezultatul va fi acelasi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco teodor82 teodor82 In cazul in care detinatorul unui autovehicul cu care am fost implicat intr-un accident are asigurare CASCO, iar vina producerii accidentului imi apartine, ... (vezi toată discuția)
Accident camion fara rca andreimt andreimt Buna seara. In urma cu o saptamana am fost implicat intr-un accident rutier in Bulgaria. Am fost dirijat de cineva in timp ce dadeam cu camionul cu spatele ... (vezi toată discuția)
Problema rca cornel_marius cornel_marius Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)