avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum imi pazesc proprietatea?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum imi pazesc proprietatea?

Salutare tuturor.
Incep prin a povesti ca imi doresc sa pun bazele unei ferme de struti, dar cea mai mare problema a mea este paza si securitatea fermei; locuiesc intr-o zona in care furturile sunt la ordinea zilei si ma gandesc si sunt convins ca si eu voi fi calcat de hoti, de aceea ma gandesc sa-mi achizitionez o arma de foc cu care as vrea sa-mi pazesc acesta proprietate.
Intrebarile mele sunt: Pot face uz de arma in cazul in care au intrat pe proprietate?Avem vreo lege care sa-mi vina in sprijin?
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2009
bamse2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex d , utilizator 23:07, 15 Octombrie 2009
IN primul rand trebuie sa aveti permis de port arma. In al doilea rand, trebuie sa stiti ca nu se poate face uz de forta, deci nici de arma, decat in legitima aparare, altfel, comiteti dvs. o infractiune -vatamare, tentativa de omor etc. Este adevarat ca, in cazul in care violenta este savarsita impotriva cuiva care a intrat prin efractie, sarcina probei se schimba -beneficiati de prezumtia ca ati fost in legitima aparare in cazul in care il agresati pe hot.
Ati putea sa folositi cu succes niste caini.
Nu cred ca ar fi o problema permisul de port arma,problema este ca hotii actioneaza si lovesc premeditat,tocmai ce mi-a fost otravit cainele si deja ma astept......
Pana la urma sa inteleg ca trebuie sa le ies in cale ca astfel viata mea sa fie in pericol si sa pot riposta?
Este adevarat ca eu trebuie sa ripostez cu o arma egala sau mai mica decat al agresorului ca sa fie legitima aparare?
Nu vreau sa par,nici nu stiu ce termen sa folosesc,dar intr-o tara in care politia iti cere sa le aduci tu infractorul,cea mai buna aparare ti-o poti construi singur.
M-am gandit la o arma de foc,pentru ca binenteles la sate, stirile circula cu o viteza uimitoare si asta ma gandesc ca poate i-ar tine la distanta,totusi as vrea sa fiu bine informat in cazul in care......
incercati sa va montati si o alarma. Este adevarat ca legea considera ca atunci cand victima riposteaza prin mijloace disproportionate in raport cu necesitatea apararii ,cu gravitatea pericolului , exista o depasire a limitelor legitimei aparari , asa numitul exces de aparare sau exces justificat .
Politia nu iti cere neaparat sa ii aduci tu infractorul ...insa si daca cineva incearca sa o faca, s-ar putea sa aiba surprize ca infractorul sa depuna plngere , am mai auzit cazuri in care infractorul dorea sa devina victima ,depunand plangere pentru loviri, lipsire de libertate, amenintare...Apoi, ganditi-va, dintre cele cateva cazuri ce au fost intens mediatizate...cazul Iovan , un alt caz care s-a lasat tot cu impuscaturi, este vorba despre un tip care avea un lac in concesiune parca si doar pt ca cineva a indraznit sa se scalde in lac , a fost impuscat. Infractorul o dadea tot cu violarea proprietatii..insa , sincer , nu era nici o paguba...se mai scaldasera si altii i n ziua respectiva , doar ca victima a cazut unul...in fine , ma gandesc ca n u suntem totusi intr-o tara a nimanui si ca ne putem baza totusi pe sprijinul politiei la nevoie , astfel incat, sa nu fim nevoiti sa ne procuram cu totii arme
Alarma este o idee buna!
In privinta echitatii, trebuie sa va ganditi intotdeauna ca prin raul pe care il faceti ca sa impiedicati un alt rau sa nu fie mai mare decat raul de care va aparati.
Statistic, este putin probabil ca o arma sa ramana doar de panoplie, fara sa se traga niciodata cu ea. Asta va doriti cu adevarat?
Nu-mi doresc decat sa ma stiu in siguranta.
Probabil ca imi voi achizitiona 2 dobermani si un sistem de alarma.
Imi pare rau ca rata infractionalitatii este in crestere si ca ne gandim tot mai des la apararea sigurantei noastre prin achizitionarea unei arme de foc, mi-ar fi placut sa discutam despre destinatii de vacanta, dar .............

Am lucrat In MAPN si probabil de aceea armele de foc imi sunt mai familiare si de ajutor pentru mine,dar aveti dreptate, se poate face un rau mai mare.

Alte discuții în legătură

Apărarea - arme neletale - legea 295/2004 - discuții Tetriss Tetriss Buna ziua, Doresc sa aplic pentru un permis de arma neletala, din motive intemeiate. Mentionez ca nu sunt de rea-credinta si doresc sa folosesc arma, conform ... (vezi toată discuția)
Uzul de arma neletala-legea armelor si munitiilor 2011 Utilizator_Arma_NEletala Utilizator_Arma_NEletala Buna ziua, sunt un detinator de arma neletala ( pistol cu bile de cauciuc ) procurat legal. Am citit legea armelor si munitiilor din 2011 si am cateva ... (vezi toată discuția)
Ce raspundere am eu daca hotul care fura de la mine moare curentat pe proprietatea mea? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Am o proprietate formata din casa, garaj si gradina, situate intr-o zona unde exista multi oameni fara serviciu. Eu nu locuiesc acolo. Saptamana trecuta mi s-a ... (vezi toată discuția)