avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Actualizare ROBOR 3M
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Actualizare ROBOR 3M

Buna ziua!

Am un credit "prima noastra casa". Zilele trecute am fost foarte interesat de evolutia valorii ROBOR 3M pentru ca se apropia data cand mi se modifica dobanda creditului.

Valoarea ROBOR 3M a fluctuat astfel:

29.09 (luni) - 3.11%
30.09 (marti) - 3.10%
01.10 (miercuri) - 3.01%
02.10 (joi) - 3.01%

Am fost foarte bucuros ca pe 1 octombrie ROBOR-ul a scazut la 3.01%.

Astazi am primit un SMS de la banca (cum de altfel am primit si pe 02.07) cu urmatorul text:

La data 01-10-2014 s-a actualizat valoarea ROBOR 3M la 3.11%. Va rugam solicitati in unitati graficul de rambursare!

Este cumva vreo gresala (desi pe site-ul bancii tot 3.11% este valoarea ROBOR 3M)?

Banca m-a informat ca in cazul creditelor in care dobanda se calculeaza cu ROBOR 3M, datele la care se actualizeaza dobanda sunt 01.01, 01.04, 01.07 si 01.10 (sau prima zi lucratoare daca aceste date sunt in zile nelucratoare).
Cel mai recent răspuns: dumi67 , utilizator 09:01, 7 Octombrie 2014
am observat si eu acest lucru . am cerut lamururi bancii . deocamdata nu am primit nici un raspuns . am mai observat insa ca 2 luni si jumatate roborul se joaca undeva jos apoi cand se aprropie datele cand conteaza pt stabilirea ratelor are o crestere brusca uneori crescand in 2 zile cat a scazut in 2 luni . bancile au o mare vina in distrugerea economiei romanesti , si au urmarit doar propriul interes dar lucrul cu adevarat dureros este ca totul se petrece sub patronajul bnr , sun obladuirea dl isarescu pe care multi il vad ca pe un mesia dar care a permis bancilor sa spolieze atat firmele cat si populatia romaniei . e adevarat ca nu te obliga nimeni sa apelezi la banci dar asa cum politia ne protejeaza de hoti , de escroci asa ar trebui si bnr sa ne protejeze de camataria bancilor . platesti dobanda apoi platesti si comision de administrare cont , comision de administrare credit .pai cand administrezi creditul nu implica si administrarea contului ?si multe multe altele .o sa revin cand primesc pozitia bancii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional oug50/2010 - Elibet - Elibet Ajutor, ce sa fac? am un credit cu dobanda variabila, la o banca comerciala, credit din 2006. La acel moment, dobanda anuala (DAE) era de 17.68% la ron. ... (vezi toată discuția)
Dobanda banca Dana Dav Dana Dav Ce reprezinta ROBOR ,si care este cea mai avantajoasa dobinda, cea variabila sau cea raportata la ROBOR? Am un credit cu data scadeinta in 2018, credit pe care ... (vezi toată discuția)
Calcul procent dobanda curenta LAZAR GELU LAZAR GELU CALCUL REPREZENTANT BANCPOST AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG ... (vezi toată discuția)