avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea taxelor notariale in cazul suspendarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea taxelor notariale in cazul suspendarii dezbaterii succesorale

Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie. Unul dintre mostenitori incepe procedura succesorala la notar in lipsa unui acord initial si instiinteaza abia dupa aceea ceilalti mostenitori. La data la care sunt chemati, ceilalti mostenitori se prezinta la notar, observa nereguli (de exemplu: nu sunt incluse in acte toate bunurile care fac obiectul mostenirii) si cer suspendarea dezbaterii succesorale .
Cine plateste taxele notariale in cazul in care lipseste un acord in privinta succesiunii? Doar cel care a initiat procedura succesorala sau toti mostenitorii sunt obligati sa imparta taxele notariale?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: R_F , utilizator 00:45, 4 Octombrie 2014
Cheltuielile ar trebui suportate de fiecare, proportional cu cota lui succesorala. Teoretic. Practic s-ar putea ca unul sa plateasca si sa aiba de recuperat.

Dar, n-am inteles exact ..."Ceilalti" vor neaparat sa fie Gica contra? Cine le-a zis lor ca ar trebui incluse toate bunurile deodata in certificatul de mostenitor? N-au auzit si de certificat suplimentar de mostenitor?
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
romascanu, moderator
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Motivul pentru care nu se ajunge la un acord este irelevant, am dat doar un exemplu.

Ma intereseaza sa stiu daca toti mostenitorii sunt obligati sa imparta taxele notariale atunci cand unul din ei incepe procedura succesorala si nu se ajunge la un acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Am fost obligați să facem cerere de dezbatere a succesiunii când am ridicat certificatele de deces. este obligatoriu să mergem acum la notar? Anagiorgiana Anagiorgiana Buna ziua,sunt Coman Ana din Constanța.Am o problema in legătură cu o succesiune în urmă decesului părinților.Parintii mei au murit amândoi în ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, drept de abitatie si taxe succesorale simona_ simona_ Sotul meu a decedat acum 2 luni. Am fost casatoriti 5 ani iar apartamentul a fost bunul sotului dinainte de casatorie.Neavand copii, la deschiderea dezbaterii ... (vezi toată discuția)