Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie. Unul dintre mostenitori incepe procedura succesorala la notar in lipsa unui acord initial si instiinteaza abia dupa aceea ceilalti mostenitori. La data la care sunt chemati, ceilalti mostenitori se prezinta la notar, observa nereguli (de exemplu: nu sunt incluse in acte toate bunurile care fac obiectul mostenirii) si cer suspendarea dezbaterii succesorale .
Cine plateste taxele notariale in cazul in care lipseste un acord in privinta succesiunii? Doar cel care a initiat procedura succesorala sau toti mostenitorii sunt obligati sa imparta taxele notariale?
Va multumesc.
Cheltuielile ar trebui suportate de fiecare, proportional cu cota lui succesorala. Teoretic. Practic s-ar putea ca unul sa plateasca si sa aiba de recuperat.
Dar, n-am inteles exact ..."Ceilalti" vor neaparat sa fie Gica contra? Cine le-a zis lor ca ar trebui incluse toate bunurile deodata in certificatul de mostenitor? N-au auzit si de certificat suplimentar de mostenitor?
Va multumesc pentru raspuns. Motivul pentru care nu se ajunge la un acord este irelevant, am dat doar un exemplu.
Ma intereseaza sa stiu daca toti mostenitorii sunt obligati sa imparta taxele notariale atunci cand unul din ei incepe procedura succesorala si nu se ajunge la un acord.
Deschidere mostenire
LUMITM
Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)