avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierdere diplome
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierdere diplome

Buna ziua. Ma numesc Gabriel .Am pierdut diploma de 10 clase si certificatul de calificare de lacatus mecanic.Locuiesc in Spania si m-am inscris la un curs de bucatari iar aici la scoala imi cer diploma de studii.Am cautat pe net si cineva spunea ca e necesara o declaratie de pierdere si la notar,in afara de anuntul din monitorul oficial. Puteti sa-mi spuneti, va rog,care e procedura in acest caz. Stie cineva? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cazreal , utilizator 19:14, 3 Octombrie 2014
Pentru diploma de bacalaureat trebuie facuti urmatorii pasi
1. de la unitatea scolara ,trebuie sa solicitati o adeverinta pentru eliberarea unui duplicat, adeverinta trebuie sa contina seria si numarul diplomei, numarul de eliberare a diplomei si data eliberarii diplomei
2. Pe baza acelei adeverinte se da anunt in Monitorul oficial la acte pierdute ( monitor care il ve-ti primi acasa)
3. copie xerox legalizata a certificatului de nastere
4. declaratie notariala in ce imprejurari a fost pierdut actul de studiu
5. 2 poze
6. timbru fiscal de 2 lei
Cu toate actele de mai sus si cu o cerere de eliberare a unui duplicat solicitati va la Inspectoratul Scolar Judetean de care apartine unitatea scolara unde a-ti urmat cursurile si ve-ti primi o decizie de eliberare a unui duplicat. Acea decizie si dosarul cu actele cu care v-ati prezentat la ISJ mergeti la unitatea scolara care o sa va elibereze un duplicat.

Aceeasi procedura si pentru diploma de calificare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cineva spunea ca e necesara o declaratie de pierdere si la notar,in afara de anuntul din monitorul oficial.


Este adevarat.
Din Regulamentul privind regimul actelor de studii şi al documentelor şcolare gestionate de unitățile de învăţământ preuniversitar:
(2) În cazul pierderii, distrugerii sau a furtului actului de studii original cererea de eliberare a duplicatului este însoţită de următoarele acte, care se arhivează cu titlu permanent:
a) declaraţia notarială, dată de titularul actului, în care sunt cuprinse toate elementele necesare pentru identificare, împrejurările în care actul original a fost pierdut, precum şi alte precizări care să confirme dispariţia actului de studii respectiv. Se va menționa, în mod abligatoriu, „actul de studii original nu a fost lăsat gaj/garanție la o instituție de stat sau particulară, din țară sau din străinătate și nu a fost înstrăinat cu bună știință altei persoane fizice sau juridice”;
b) dovada publicării pierderii, distrugerii sau furtului actului de studii, în Monitorul Oficial al României, partea a IlI -a;
a) copie legalizată la notariat după certificatul de naştere/căsătorie;
b) două fotografii alb-negru sau color, format 3 x 4 cm;
c) aprobarea scrisă a inspectoratului şcolar pentru eliberarea duplicatului.
(3) Pentru publicarea pierderii/distrugerii/furtului unui act de studii, titularul se adresează „Monitorului Oficial al României, partea a III-a", depunând un anunţ care va cuprinde următoarele date: denumirea actului de studii original, numele titularului, iniţialele prenumelui tatălui/mamei şi toate prenumele titularului, anul absolvirii, seria şi numărul actului, numărul şi data la care a fost înregistrat în evidenţele unităţii de învăţământ emitente.


Cum se transmite cererea prin posta:
[ link extern ]

Model cerere pentru actele de studii:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Ares-3, moderator
Va multumesc pentru informatii.Zile bune sa aveti.
Gabriel
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
cazreal, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut diplome ! ce trebuie sa fac ? AnCuTsA AnCuTsA Buna... Mi-am pierdut diplomele de la scoala si nu stiu ce trebuie sa fac acum.Erau 2 diplome si anume diploma de la ucenicie (de la o scoala) si o alta ... (vezi toată discuția)
Mamei mele i s-a pierdut diploma de bac. ce trebuie sa facem mai ... Cytadel Cytadel Mamei mele i sa pierdut diploma de bac. Ce trebuie sa facem mai departe? (vezi toată discuția)
Diploma bacalaureat pierduta malicatalin malicatalin Buna ziua, imi puteți spune ce pași pot pot urma din momentul in care constat ca am pierdut diploma de Bacalaureat? (vezi toată discuția)