buba ziua! scoala generala la care invata fiul meu are o asociatie de parinti, ai carei membri fondatori (asociati), patru la numar(tot ei alcatuind si consiliul director
) nu mai doresc sa faca parte din asociatie intrucat copii lor au terminat de cativa ani scoala generala.
acum soala doreste sa numeasca alt presedinte, ca sa poata avea un reprezentand legal al asociatiei, sa nu mai alerge pentru semnarea actelor dupa acei parinti.
sa inteleg ca trebuie sa formulam o cerere de inscriere a modificarii a actului constitutiv si al statutului la instanta? in sensul ca fondatorii se retrag si se acorda calitatea de asociati altor parinti?
procedural in legatura cu aceasta modificare ma puteti ajuta?
Mai intai luati legatura cu presedintele asociatiei si cei care sunteti interesati sa deveniti membrii ai acelui ong, depuneti cereri de inscriere (e bine sa fie mai multe persoane care apoi se vor implica si in activitatile asociatiei). Conducerea ong le aproba si convoaca adunarea generala in care apar pe lista persoanelor cu drept de vot si noii membrii. La adunarea generala se fac alegeri pentru noua structura de conducere si se completeaza procesul verbal cu deciziile adunarii generale care se inregistreaza apoi la judecatorie.
Primii membrii (fondatorii) ai asociatiei, daca nu doresc sa se mai implice, ei depun (dupa ce se tine acea adunare generala) in scris catre asociatie decizia de a renunta la calitatea de membru dar raman in actele de la judecatorie asa cum au fost inregistrati.
Cu aceasta ocazie, la adunarea generala se poate discuta si aproba modificari la statutul asociatiei, asa ca cititi-l inainte si vedeti daca el trebuie actualizat cumva, pentru a castiga timp si bani. Acest statut, prin prevederile lui, trebuie sa va usureze activitatea nu sa v-o ingreuneze prin anumite conditionalitati inutile. Creati un statut mai simplu care sa nu fie schimbat an de an si, separat de acesta. toate precizarile de detaliu care credeti ca trebuie introduse in activitatea asociatiei, treceti-le intr-un regulament de organizare si functionare (ROF) care nu trebuie inregistrat la judecatorie.
dar prin asociatia de parinti putem angaja un ajutor de invatatoare, la clasa pregatitoare? cum aveau la gradinite? eu am intrebat la scoala si au spus ca doar gradinitele pot angaja ajutor de educatoare.
dar daca introducem si prevederea aceasta in statut in sensul sprijinirii actului educational si angajam un cadru didactic? va multumesc
Un ONG poate angaja personal salariat si acesta poate face ce sarcini ii da ONG-ul, problema daca poate activa in clasa tine strict de legislatia de invatamant, asupra careia nu ma pronunt, dar nu prea cred ca e posibil sa ai in clasa in mod sistematic personal care nu este al scolii....
Ne poate ajuta cineva in legatura cu legislatia din invatamant? in sensul posibilitatii angajarii unei persoane prin asociatia de parinti care sa ajute invatatoarea la clasa 0? tot insist pe problema asta, pentru ca sunt 31 de copii in clasa! multumesc
Despre ong-uri
ARKzad
dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)