avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere spatii comune

buna seara! imi cer scuze ca va deranjez.... am si eu o problema... acum doi ani m-am mutat intr-un bloc in care din punctul meu de vedere totul functioneaza foarte prost... si anume... de cand m-am mutat nu ma baga nimeni in seama.
in luna februarie a acestui an am trimis o cerere la asociatia de proprietari pentru ca vroiam sa ma debransez de la agentul termic al blocului (blocul nefiind racordat la radet) si sa imi montez o centrala de apartament... dupa multe lupte am obtinut o hartiuta cu care am reusit sa imi montez centrala, insa din acel moment si pana in prezent am mai trimis la asociatie inca 9 cereri si nimeni nu a raspuns la nici o cerere...
pe langa toate astea, spatiile comune ale blocului (uscatoriile si cateva anexe) sunt inchiriate unor locatari, cu 10 lei pe metru... insa utilitatile pentru aceste spatii le suportam noi locatarii, nu cei care au inchiriat spatiile... este normal asa ceva? in plus respectivele incaperi nu sunt inchiriate in totalitate, e inchiriat doar un metru pe langa perete...
de asemenea am cerut ca proprietar sa mi se arate contractele de munca ale angajatilor asociatiei si precum si contractele de inchiriere a acestor spatii comune insa nimeni nu mi-a oferit nici un fel de raspuns... banuiesc ca nu exista nici un fel de contract de inchiriere precum si nici un fel de contract individual de munca...
ce demersuri ar trebuie sa urmez ca sa primesc niste raspunsuri la problemele pe care le am!
va multumesc anticipat!
cu respect, cornelia
Cel mai recent răspuns: cornelia2307 , utilizator 15:13, 11 Octombrie 2014
(uscatoriile si cateva anexe) sunt inchiriate unor locatari, cu 10 lei pe metru... insa utilitatile pentru aceste spatii le suportam noi locatarii, nu cei care au inchiriat spatiile.

Despre ce utilitati vorbiti la uscatoriii si anexe ?
In tem,eiul disp L nr 23/2007 art 10 proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin d eactivitatea a sociatiei de proprietari,si au acces,la cerere ,la orice document al acesteia
solicitati presedintelui de asociatie contracul de inchiriere si daca nu exista clauza in care utilizatorul spatiului sa fie obligat la plata ebventualelor utilitati,atentionati presedintele pentru remediere
respectivele incaperi nu sunt inchiriate in totalitate, e inchiriat doar un metru pe langa perete...

Adica este incheiat contract de inchiriere pentru 1 m pe langa perete ??
ce demersuri ar trebuie sa urmez ca sa primesc niste raspunsuri la problemele pe care le am!

Daca la nivelul imobilului nu solutionati,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie
buna ziua!
ma refer la faptul ca pentru acele spatii, noi locatarii care nu beneficiem de ele, platim lumina si caldura care incalzeste aceste incaperi...
si sunt inchiriate cate un metru pe langa perete, din cate am inteles pentru ca nu sunt lasata sa vad nici un fel de act al asociatiei, fiecare din cei care au inchiriat au trecut pe contractul de inchiriere doar metrii patrati pe care ii are inchiriati, adica dintr-o incapere de 20 de mp sunt inchiriati 7 metri la terte persoane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc rezidential este normal sa apara pe listele lunare de plata a cheltuielilor de intretinere? husseincudop husseincudop Blocul incare locuiesc are inchiriat un spatiu de la parter unei societati comerciale cu mai multi angajati. Pe listele de plata lunare ale cheltuielilor la ... (vezi toată discuția)