avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Renuntare alocatie copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Renuntare alocatie copii

buna ziua
Cumnata mea s.a stabilit in elvetia impreuna cu cei 2 copii.Nu are cetatenie decat permis de sejour tip B. Primeste alocatie pentru cei 2 copii. Este legal sa primeasca alocatie si din Romania?
Cel mai recent răspuns: craciun15 , utilizator 06:12, 6 Octombrie 2014
craciun15 a scris:

buna ziua
Cumnata mea s.a stabilit in elvetia impreuna cu cei 2 copii.Nu are cetatenie decat permis de sejour tip B. Primeste alocatie pentru cei 2 copii. Este legal sa primeasca alocatie si din Romania?

Da este legal sa primeasca si in romania daca a facut actele necesare (formularele 401 si 411) si nu a refuzat alocatia din tara,astfel v-a primi in tara alocatia de 42 de lei pentru un copil iar in tara europeana in care lucreaza poate primii diferenta pana la suma ce i se cuvine in tara respectiva conform normelor europene.
multumesc mult...si unde se pot gasi aceste formulare 401 si 411? se pot depune si pe internet?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana irina37 irina37 Buna ziua,deranjez cu cateva intrebari.Am 2 copii o fata de 11 ani si baiatul de 13 luni si suntem in Spania de multi ani atat eu cat si sotul.Fata este ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil nascut in elvetia Denys-Mara Denys-Mara sotia mea a nascut in elvetia din nefericire niciunul dintre noi nu avem permis de munk si nu muncim cu acte in regula avem asiguare amandoi sa acoperim ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene gabriela0007 gabriela0007 daca am copii cu mine in tara straina si sotul mai pot lua alocatia europeana din tara in care lucrez ? (vezi toată discuția)