avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu sarcina si lauzie

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie:
Avem o salariata noua angajata in luna septembrie care a fost in concediu de crestere copil pana in luna iulie. Din luna octombrie urmeaza sa intre in concediul de sarcina si lauzie.Cum se va calcula concediul de sarcina si lauzie-se vor lua in calcul veniturile pe ultimele sase luni?
Mentionez ca salariata mai lucreaza la o societate la care a revenit la munca din concediul pentru crestere copil in luna iulie.
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
Elena17-1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 12:55, 6 Octombrie 2014
Trebuie sa va aduca adeverinta cu venitul realizat in perioada concediului pentru cresterea copilului si faceti media pe 6 luni anterioare intrarii in concediul de sarcina si lauzie, calcul pe care cred ca stiti cum sa-l faceti.
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc pentru raspuns!
O intrebare- la societatea de baza se ia in calcul adeverinta cu venitul pe ultimele sase luni,angajata revenind aici la munca imediat dupa incheierea concediului de crestere copil- ]asta e clar, dar acest venit pe ultimele sase luni se ia in calcul si la societatea noastra,care nu este de baza si la care persoana figureaza angajata din luna septembrie?
Ma scuzati ca insist,dar nu vad legatura cu venitul pe ultimele sase luni din moment ce la societatea noastra figureaza angajata dupa doua luni de la revenirea din concediu crestere copil.
Calculul concediului stim sa-l facem, va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
Elena17-1, utilizator
Parerea mea este ca indemnizatia ar trebui sa fie calculata doar pe baza veniturilor brute realizate la firma dvs., venituri pentru care s-a platit contributia pentru concedii si indemnizatii.
Logic, indemnizatia pentru CCC a intrat in calcul la celalalt angajator, nu vad de ce ar trebui s-o mai considerati si dvs. (s-ar dubla venitul anterior si nu e corect).
Legislatia nu trateaza acest caz ambiguu. Poate o intrebare pe email la casa nationala de sanatate nu ar strica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii - care este venitul pentru baza de calcul? grandanat grandanat Buna ziua, Daca veniturile reale are unei mamici sunt urmatoarele. pana iulie inclusiv= salariu august, septembrie= indemnizatie concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa indemnizatie Inna09 Inna09 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza concediul medical depus imediat dupa revenirea din maternitate? venitul pe ultimele 6 luni (in care am luat ... (vezi toată discuția)
Insarcinata!!! concediu maternitate ContSters106545 ContSters106545 Astazi am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cateva aspecte legate de concediul de maternitate si ingrijire copil. - Carte de munca 15 Nov. ... (vezi toată discuția)