avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical dupa indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical dupa indemnizatie

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza concediul medical depus imediat dupa revenirea din maternitate? venitul pe ultimele 6 luni (in care am luat indemnizatie) sau 75% din salariu? Mentionez ca vreau sa iau concediul chiar din prima zi de munca>

Multumesc pt un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:55, 19 Ianuarie 2015
1. Nu e vorba de revenirea din concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci de revenirea din concediu crestere copil (CCC).

2. - In acest caz baza de calcul a indemniaatiei de concediu medical este formata din veniurile din ultimele 6 luni de dinaintea lunii in care ati intrat in concediu medical.
- Pentru calcularea indemnizatiei trebuie sa aduceti angajatorului adeverinta de la AJPIS cu veniturile pe ultimele 6 luni (venituri formate din indemnizatia pentru CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal/postnatal monykat monykat As dori sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal in situatia urmatoare. Am un copil care face 2 ani pe 1 septembrie. De pe 1 august m-am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie bebe 2 byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe ... (vezi toată discuția)