avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna ziua sunt in proces de divort, unul foarte complicat deoarece sotul nu este in tara nu am bani suficienti pentru a plati un avocat(incerc cu ajutorul unui jurist sa ma reprezit singura),am un baietel de 6 ani in intretinere (ma descurc greu din cauza salariului mic),iar ca situatia sa fie si mai grea la sfarsitul lunii asteia adica octombrie trebuie sa parasesc locuinta unde stau acum cu baietelul si nu am unde sa ma mut. Intrebarea mea este ce e de facut in situatia mea. Am depus cerere la primaria din localitate pentru a obtine o locuinta de servici fiind angajata acelei institutii dar mi s a refuzat pe motiv ca am avut locuinta proprietate personal. Am avut un apartament un apartament cumparat cu credit bancar dar din cauza crizei si a situatiei familiare nu am putut onora acel credit iar apartamnetul a fost vandut la licitatie. Va multumesc anticipat si scuze pentru eventualele greseli de ortografie(emotiile)
Cel mai recent răspuns: Vicky1 , utilizator 20:24, 10 Octombrie 2014
Nu am înțeles care ar fi întrebarea Dvs. In ce sens sa va sfătuim?
Se va face o ancheta sociala la domiciliul dvs. Puteti sta si cu chirie nu conteaza asta sau puteti locui la parintii dvs. Nu conteaza daca aveti sau nu un apartament proprietate personala.
problema cea mai grava ca nu am unde sa merg cu baietelul meu
si nici venit suficient pentru a inchiria un spatiu
Mergeti la un centru pentru femei aflate in dificultate. Ei va vor gazdui cateva luni si in acest timp poate gasiti o solutie.
Poate puteti contracta un imprumut si cu acei bani puteti plati o perioada chiria. Pana va fi obligat sotul la plata unei pensii alimentare.
Dupa divort poate va incadrati si veti primi acel ajutor pentru familiile monoparentale dat de primarie.
De ce nu mergeti la Protectia Copilului si sa-i intrebati cum va pot ajuta? Poate va pot indruma catre o fundatie sau chiar sa primiti ajutor in cresterea copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Vicky1, utilizator
Vicky1 multumesc din suflet am sa merg la centru de violenta sa vorbesc sa ma primeasca in adapost, de credit nu poate fi vorba pentru ca am avut apartament proprietate personala cumparat cu credit bancar iar acel credit nu a fost acoperit si banca a vandut locunita la licitatie iar eu am ramas in baza lor de date ca rau platnic e o situatie critica ,sper sa nu clachez pentru ca simt ca nu mai am putere sa mai lupt,stiu este copilu dar sincer imi este greu. Inca odata multumesc de sfaturi

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a cumpara o locuinta karmeni karmeni Buna ziua, mama mea a lucrat la un SMA pana in 2003. An in care societatea a fost declarata falimenta si toate bunuirile au fost luate de lichidatori. Noi ... (vezi toată discuția)
Divort / credit / minori ContSters315377 ContSters315377 Buna ziua Inainte de a lua o decizie finala (nu stiu daca divortam sau nu - adica sotul ar cam pleca dar il cam tin copiii si...creditul) as vrea sa stiu cam ... (vezi toată discuția)