avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum putem evacua persoane care stăpânesc un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum putem evacua persoane care stăpânesc un teren fara acte, noi având titlu...

Buna ziua!
Tatăl meu a primit TP pe o suprafața de 25800mp in anul1995.Dar in 1990 un nepot al sau a inceput sa_si construiască o casa, in baza unei adeverințe de construcție si a ocupat 16000mp.Tata a făcut numeroase sesizări la primărie,la prefectura,iar apoi la inspectoratul in construcții pt a_i sista lucrările.Răspunsul de la toate aceste instituții a fost: sa așteptam titlurile de proprietate.După ce s_au emis ,tatăl meu a fost pus in posesie de comisia locala doar in procesul verba,l caci in fapt stăpânea nepotul sau.De atunci tatăl meu a luat drumul judecatii si a incercat sa_si revendice terenu. I s_a suspendat revendicarea pe motiv ca ar fi titlul greșit ,într_un final câștigând irevocabil.Imediat varul meu a deschis el alt proces cum ca titlul ar fi parțial greșit.Si acest proces a fost castigat de tata irevocabil.Umblând atât prin judecăți s_a ajuns pana in anul 2010,când a deschis iarăși proces de revendicare, uitând ca i_a fost suspendat. In același an decedează la 82 ani si rămâne sa ducem noi moștenitorii (3) si mama procesul mai departe. In anul urmator decedează si mama , dar am mers mai departe, câștigând pe fond ,cu toate ca expertiza a fost făcută eronat (noi credem ca intenționat).
După fond, vâru a facut recurs,iar a doua zi a decedat. .Si asa am ramas sa ne judecam in recurs dupa un an de zile cu copiii (2 ) si sotia lui. Intre timp mai deschisese un proces de superficie care s_a anulat pt neprezentare.La recurs noi am pierdut pt ca s_a respins toată actiunea din cauza expertizei.Supărați,am mers in audiente la Ocpi sa vedem cum sta treaba cu acest teren ,desi noi stăpânim cealaltă parte din '90. Am descoperit ca totul este in ordine si ca putem face cadastru.Am făcut dezbaterea moștenirii si cu certificatul de moștenitor am efectuat cadastrul si intabularea terenului cu mențiunea ca acel teren are o construcție fara autorizație, ce apartine altei persoane.
Întrebarea mea este următoarea: Cum ii putem evacua pe moștenitorii varului nostru ? ,ei neavand niciun act de proprietate .

Menționez ca sotia lui este prin Italya iar copiii sunt stabiliți in Anglia si au dat terenul unei alte persoane sa il lucreze gratis, in condițiile in care noi plătim impozit din anii '90.
Ne_am gândit sa_i evacuam ,dar sa le rămână terenul de sub casa si o fundație de grajd,poate vor sa_l cumpere
Mulțumesc anticipat ! Aștept sfaturile dv .
Scuze pt povestea cam lunga ,dar am vru sa explic cat mai bine.
Ps: detinem toate documentele inclusiv cadastru si intabulare.
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
FLORYY2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:15, 6 Octombrie 2014
Incercati solutionarea litigiului pe cale amiabila. Daca nu se paote , formulati o actiune prin care solicitati sa darame constructia ridicata pe terenul dvs .ori sa va autorizeze instanta sa o demolati dvs. pe cheltuiala paratilor .Daca ei doresc sa o mentina vor depune o cerere reconventionala.,In situatia in care doriti sa pastrati constructia solicitati sa se constate dreptul de proprietate al dvs. si sa ii platiti contravaloarea constructiei .
Cum ii putem evacua pe moștenitorii varului nostru ? ,ei neavand niciun act de proprietate
.
Daca amiabil nu solutionati,ramane varianta promovarii de actiune in instanta pentru evacuare
Mai degraba faceti accesiune imobiliara, evacuati cine-i acolo ca inteleg ca sta fara drept si gata, ramaneti si cu casa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar ContSters254407 ContSters254407 Ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu un proces - fond funciar? (vezi toată discuția)
Succesiune marcop marcop Buna ziua, supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns. In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in urma unui proces intre tatal meu si un nepot ... steluta2002 steluta2002 Buna seara , In urma unui proces intre tatal meu si un nepot , tatal meu a obtinut titlul de proprietate asupra terenului extravilan care era mostenire ... (vezi toată discuția)