avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am probleme vechi cu o mostenire care nu-mi dau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am probleme vechi cu o mostenire care nu-mi dau pace.Bunicii paterni au avut 5 copii. 4 băieți și o fata. După ...

Bunicii paterni au avut 5 copii. 4 băieți și o fata. După moartea bunicului , bunica a făcut act de vânzare cumpărare cu fiica sa pentru locuință și terenul aferent , cerând tatălui meu și unui var sa semneze ca renunta la moștenire cu promisiunea unui teren pentru fiecare în alta zona. La momentul respectiv trei fii ai bunicilor erau decedati , varul care a semnat era fiul unuia dintre ei, ceilalti nepoti ( copiii celorlalti fii decedati) nu au fost chemați sa semneze.Ambele terenuri promise ai fost de fapt revendicate dupa revolutie și nu au putut fi moștenite.
După moartea bunicii doar fiica sa a moștenit bunuri (casa si teren) și are doua fete , ambele fara copii. Ca si oameni, execrabile.
Noi ceilalți moștenitori ( eu, sora mea, doi veri după unui din fii decedati și varul care a semnat) toti cu copii, ne simțim cumva nedreptățiți. Suntem toți realizați și ne e bine dar îmi pare sincer rău că am muncit verile pe moșia bunicii și copiii nostrii nu au voie sa o viziteze. Asta in timp ce mi se pare ca am aceleași drepturi sa o vizitez, ca și cele doua verișoare cu valoare morala îndoielnică care o stăpânesc.
Am șanse sa disput actele și moștenirea? Găsesc oare pe cineva care sa ma reprezinte în toate? , Eu locuiesc acum in afara tarii și mi-e greu sa ma deplasez.Multumesc anticipat pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2025
Boieroaica, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate legea 18 Liliana41 Liliana41 Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Avem un titlu de proprietate pe un teren prin legea 18 in care suntem trecuti eu, fratele meu, doi veri si o ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci diacar diacar Buna ziua! As avea nevoie de un sfat, ce putem face sau cum sa procedam. Bunica a decedat in februarie 2012, ambii baieti ai ei sunt si ei decedati, suntem 5 ... (vezi toată discuția)
Succesiune diacar diacar Bunica este proprietar la 1/3 dintr-un apartament. 1/3 este a unei verisoare si cealatata 1/3 este a altei verisoare (surori - fetele unchiului-fratele tatalui ... (vezi toată discuția)