avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cotizatia de sindicat deductibila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cotizatia de sindicat deductibila

pana la ce nivel salarial se poate deduce cotizatia de sindicat?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:42, 6 Octombrie 2014
Cotizatia platita de membrii de sindicat este deductibila in cuantum de maximum 1% din venitul brut realizat, potrivit prevederilor Codului fiscal.
indiferent de venitul brut realizat?
Indiferent de venitul brut realizat.
Ca o completare. Deducerea precizata mai sus se aplica doar la functia de baza:

Cod fiscal:

ART. 57 Determinarea impozitului pe venitul din salarii

(2) Impozitul lunar prevăzut la alin. (1) se determină astfel:

a) la locul unde se află funcţia de bază, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenţă între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii, cu respectarea prevederilor Uniunii Europene sau ale convenţiilor/acordurilor privind coordonarea sistemelor de securitate socială în care România este parte, şi următoarele:
....

- cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă;

Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca timp partial de lucru - functia de baza i_iza i_iza Buna ziua, Am doua contracte de munca cu timp partial de lucru (4 ore) la acelasi angajator. Am fost rugata sa declar ca nu doresc sa am functia de baza in ... (vezi toată discuția)
Refuz angajator de a mai retine cotizatia de sindicat rosu gheorghe rosu gheorghe Continuandu-si \"bunele\" intentii cu sindicatul nostru din unitate, angajatorul vazand ca si dupa masurile aspre luate impotriva liderului acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu- deducere cotizatie sindicat cristina_b cristina_b pentru un salar brut de 3600 lei, un salariat cotizeaza la sindicat cu 1% din salarul brut (36 lei). intrebare: cand se calculeaza impozitul pe salar, se tine ... (vezi toată discuția)