Stimat forumist,
Întrebarea dvs se referă la Regulamentul Curții Europene.] Modificările avute în vedere de acest document nu privesc termenul de 6 luni, acesta rămânând neschimbat în momentul de față.
De altfel, CEDO nici nu ar avea competența ca, printr-o modificare de Regulament, să aducă schimbări Convenției Europene, document care poate fi modificat numai de către Statele membre ale Consiliului Europei, denumite, în Convenție, Înalte Părți Contractante.
Prin urmare, vă invit să aveți în vedere că:
1.Protocolul nr. 15 va intra în vigoare în prima zi a lunii care urmează expirării unei perioade de 3 luni de la data la care toate părţile contractante ale Convenţiei îşi vor fi exprimat consimţământul pentru intrarea sa în vigoare.
2. La această dată, nici vorbă ca acest Protocol să fie semnat de către toate Statele Consiliului Europei, deci nu există modificări ale termenului de 6 luni.
Ca ,,antecedent,, puteți observa situația semnării Protocolului 14 - s-a întârziat extrem de mult intrarea în vigoare a acestuia, dată care a fost 1 iunie 2010. Ce pot să spun aici: documentul a fost redactat în Strasbourg pe data de 13 mai 2004, iar Rusia a întârziat 6 ani intrarea sa în vigoare, fiind ultima Parte care l-a semnat.
Iar în ceea ce privește Regulamentul, acesta, precum vă arătam, nu a modificat termenul de 6 luni. Ceea ce s-a modificat prin Regulament a reprezentat, exclusiv, o înăsprire a condițiilor de introducere a unei cereri, printre care și faptul că o cerere incompletă nu mai poate întrerupe termenul de 6 luni.
Pentru a nu mă repeta, vă rog să observați și cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Cu stimă.