SC a fost platitoare de TVA de la infiintare (12.2011) pana la data de 01.08.2012, cand i-a fost anulata din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA( 2 deconturi trimestriale depuse cu 0 ). In 01.2013 am inregistrat-o din nou ca fiind platitoare de TVA (inaintea unei licitatii de prestari servicii, pe care din pacate nu am castigat-o
Din 07.2014 s-a anulat din nou optiunea de platitor TVA( 2 deconturi trimestriale cu 0).
Am schimbat obiectul de activitate al firmei( de la prestari servicii silvice la transport rutier de marfuri ) . Acum dorim sa achizitionam o masina de mare tonaj pentru a putea incepe activitatea de transport ( furnizorul emite factura cu TVA ).
Cum trebuie sa procedam in aceasta situatie pentru a putea deduce TVA de la masina ?Facturile pe care le vom emite in activitatea de transport vor fi cu TVA?
Va multumesc mult!
Reluati procesul de "recuperare cod de tva" (daca se poate sa i zic asa...). Apoi deducewti tva ul pt masina si altele. Facturati cu tva intern si fara daca fact extern.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxare inversa
sanducatanas
Sunt s.r.l. si am in obiectul de activitate si transport cu autobuze.Am efectuat pentru o firma din Danemarca un transport de persoane in Romania.Firma daneza ... (vezi toată discuția)