avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord de la asociatie pentru racordarea la conducta de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord de la asociatie pentru racordarea la conducta de gaze?

am participat inca din faza initiala de racordare a scarii blocului la reteaua de gaze a dsitribuitorului local, achitand suma ce a revenit fiecarui proprietar interesat, insa nu am putut sa ma racordez si eu la aceasta retea pana in prezent, desi au trecut mai mult de 5-6 ani. Acum fac demersuri in acest sens si am acordul majoritatii vecinilor cum se solicita, acordul unui locatar care ar fi proprietarul initial si se mai cere acordul asociatiei. Asociatia nu imi da acest acord pentru ca am o mica restanta si nu inteleg de ce. Cei de la firma de distributie unde am vrut sa depun cererea, au spus ca nu ii intereseaza ca am restante la asociatie, dar ca trebuie sa reiasa din acordul asociatiei ca retelele edilitare din subsolul blocului sunt etansate corespunzator. Am incercat sa il conving pe pres. asociatiei ca poate sa scrie in acord ca am datorii (400 lei), dar sa precizeze cele urmarite de firma de distributie si sustine ca nu imi va da acest acord pana nu platesc. Azi am cerut in scris acest acord si astept raspunsul. Consider ca-mi ingradeste dreptul de a beneficia de servicii in mod nejustificat si abuziv si intentionez sa-l actionez in instanta daca nu imi da acordul. Ce credeti despre aceasta speta.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:26, 7 Octombrie 2014
Asociatia nu imi da acest acord pentru ca am o mica restanta

Refuzul asociatiei de proprietari reprezinta o masura de obligare a dv la plata restantei-masura la limita legi,in conditiile in care furnizorul de gaze nu urmareste acest aspect
sunt constient ca trebuie sa achit aceasta restanta, insa nu in acest moment. nu este legal ce face, nu cred ca este stipulat in statutul asociatiei acest lucru pentru a avea o "acoperire".
Proprietarii au drepturi dar si obligatii. Printre aceste obligatii este si aceea de a plati cotele repartizate pana la data scadentei. Din aceste cote se achita, pe langa utilitati, servicii... si salariile si indemnizatiile. Ori daca nu ati achitat la timp, in afara de faptul ca asociatia poate inregistra facturi neachitate catre furnizori, poate ca nu a avut bani sa achite salariile si indemnizatiile celor ce muncesc in asociatie: administrator, casier, cenzor, presedinte. Si sper ca intelegeti ca nimeni nu este obligat sa munceasca gratuit iar eliberarea unei adeverinte inseamna munca, raspundere, consum...
Solutia: achitati debitul si poate obtineti ceea ce doriti.
gheorghe ferastrau a scris:

sunt constient ca trebuie sa achit aceasta restanta, insa nu in acest moment. ...

Si asociatia zice la fel.
Asa cum asociatia nu are acoperire legala, nici dv. nu aveti acoperire legala sa...."nu acum", ba dimpotriva, aveti obligatia sa va platiti intretinerea curenta, dar asociatia nu este obligata sa va semneze vreun document.
Trebuie sa intelegeti ca aici este vorba de o negociere: "platesti" / "iti semnez".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la centrala de apartament monatedys monatedys in cazul in care intr-un condominiu in care toate apartamentele sint proprietate personala si unde exista 16 proprrietari care au instalat centrale de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)
Contorizare gaze dinamoviada dinamoviada Buna ziua,suntem un grup de 11 apartamente si dorim sa ne bransam la teava de gaze a vecinilor din bloc,bineinteles despagubindu-i pe acestia iar presedintele ... (vezi toată discuția)